Στεγαστικές Δομές


Διεύθυνση

Συνοικία Κουκή, Ερέτρια - Τ.Κ. 340 08
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6951784885-6
Φαξ: 2221087851
Url: www.epapsy.gr- e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Υπεύθυνη: Αγγελική Κουτσαυλή


Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ερέτριας - Προστατευόμενο Διαμέρισμα

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

To Οικοτροφείο Ερέτριας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2003, σύμφωνα με τους κανόνες της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και εδρεύει στην περιοχή Κουκή Ερέτριας.

Οι ένοικοι, 6 άντρες και 5 γυναίκες -µε µέσο όρο ηλικίας 57- προέρχονται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και είναι χρονίσαντες ψυχιατρικοί ασθενείς, οι οποίοι αρχικά φιλοξενήθηκαν στα µεγάλα Ψυχιατρικά νοσοκοµεία της χώρας για πολλά έτη. Πλέον φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο της Ερέτριας, όπου µαθαίνουν δεξιότητες καθηµερινής διαβίωσης, µε σκοπό την µεγαλύτερη αυτονοµία τους.

Για την υποστήριξη των ενοίκων πραγµατοποιούνται διάφορες οµάδες, μέσω των οποίων υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης προβληματισμών, αλλά και ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους. Επίσης, παρέχονται συνεδρίες ψυχοθεραπευτικού τύπου.
Στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των ενοίκων, προωθείται η συμμετοχή σε εξόδους στην πόλη της Ερέτριας, για καφέ και φαγητό, προκειμένου να αναπτυχθούν δεσμοί με την κοινότητα. Επίσης, πραγµατοποιούνται ηµερήσιες εκδροµές σε µηνιαία βάση, καθώς και διακοπές µία φορά το χρόνο.

Κοινοτικές δράσεις

Το Οικοτροφείο ΕΠΑΨΥ Ερέτριας, σε συνεργασία µε το Οικοτροφείο ΕΠΑΨΥ Χαλκίδας, τον Ξενώνα ΕΠΑΨΥ Χαλκίδας και τοπικούς φορείς της περιοχής της Ερέτριας, παρέχει υπηρεσίες ευαι-σθητοποίησης, ενημέρωσης και στήριξης σε κοινοτικό επίπεδο. Μάλιστα, άμεσα θα υλοποιηθούν προγράμματα για τη συστηματική υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πολυκλαδική οµάδα

Το προσωπικό του Οικοτροφείου αποτελείται από διάφορες ειδικότητες, όπως Ψυχολόγου, Νοσηλευτών, Φροντιστών, Μαγειρισσών και Καθαριστών.
Οι ένοικοι παρακολουθούνται συστηματικά από Ψυχίατρο, που επισκέπτεται το οικοτροφείο δύο φορές το μήνα και βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία για περιπτώσεις ανάγκης, καθώς και από Παθολόγο.
Επίσης, εντός Οικοτροφείου παρέχονται υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας.
Στα πλαίσια συνεχούς εκπαίδευσης και εποπτείας, πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις της ομάδας προσωπικού, όπου συζητούνται θέματα κλινικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών της πολυκλαδικής ομάδας.

Φωτογραφίες

 

Υποστηρικτές

  

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε δραστηριοποιείται αδιάκοπα με σκοπό την προσφορά ενός εναλλακτικού μοντέλου παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ψυχική Υγεία «Ψυχαργώς» και με βάση τις αρχές της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

 

Στηρίζουμε

Στηρίξτε μας

Αριθμοί Λογαριασμού Δωρεών

ALPHA BANK ΙΒΑΝ - GR8001405010501002002007209

ΕΘΝΙΚΗ ΙΒΑΝ - GR1801101380000013848014745


Επικοινωνία

  Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Σαλαμίνος 36,
Μαρούσι, Αττική, Τ.Κ.: 151 24

 +30 210 80 56 920

        +30 210 80 56 921 (Φαξ)

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 9.00 - 17.00