12/10/2018 Η κατάθλιψη στους εφήβους και οι τρόποι έγκαιρης πρόληψης - αναγνώρισης

Oct 12 2018

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μήλο ομιλία με θέμα "Η κατάθλιψη στους εφήβους και οι τρόποι έγκαιρης πρόληψης/αναγνώρισης".

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με τους συλλόγους Καθηγητών Γυμνασίου, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Μήλου  και έγινε στην Αίθουσα Μορφωτικού και Κοινωνικού Συλλόγου Μήλου.

Στην ομιλία μίλησαν η κα Σουμάκη Τζένη, Δρ. Παιδοψυχίατρος-Ψυχαναλύτρια, με θέμα  "Αυτο και ετεροκαταστροφικες συμπεριφορές στην εφηβεία", ο κος Μπουρούς Γιώργος,  Παιδοψυχίατρος του Κλιμακίου της Κινητής Μονάδας, μίλησε για "Κατάθλιψη στην εφηβεία: πρόληψη, κλινικές εκδηλώσεις και θεραπευτική αντιμετώπιση". Τέλος μίλησε η κα Ζωή Γεωργοπούλου, παιδίατρος στο ΚΥ Μήλου, όπου αναφέρθηκε στην σημασία του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή για την έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους Υπήρχε σημαντική συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις για το θέμα.