02/07/2019 Δελτίο τύπου Συμμετοχή Στεγαστικών Δομών Εύβοιας στο 3ο bio-mechanical festival "Φωνές των Αφανών"

Jul 02 2019

Δελτίο Τύπου

Οι ένοικοι, το προσωπικό και οι συνεργάτες των Στεγαστικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) στην Εύβοια, συμμετέχουν στο 3ο bio-Mechanical festival με θέμα τις “Φωνές των Αφανών” και σας προσκαλούν στο Αφιέρωμα Τέχνης και Ψυχικής Υγείας “ Η δική μας πατρίδα μας είναι ο Άνθρωπος” στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας “Δημήτρης Μυταράς” από την Τρίτη 23 έως και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019. Κεντρικό ρόλο καταλαμβάνουν οι ένοικοι και παρουσιάζεται:

Έκθεση φωτογραφίας του Θοδωρή Νικολάου και της Κατερίνας Στούπα

Εικαστική Έκθεση με έργα συμμετεχόντων της ομάδας Art Therapy υπό την επιμέλεια της Εικαστικής Ψυχοθεραπεύτριας Πατρίτσιας Κουβέλη

Θεατρικό Δρώμενο υπό την σκηνοθεσία της Γεωργίας Καρλατήρα

Εργαστήριο Εικαστικής Θεραπείας της Εικαστικής Θεραπεύτριας Εύας Ταύρη.

Έκθεση Φωτογραφίας (23 – 30/07)

Στο επίκεντρο του έργου, που αποτελείται από έξι φωτογραφικές ιστορίες δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, εκτός από τον Άνθρωπο. Οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι, στις δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ στην Εύβοια, γίνονται φορείς της ιστορίας τους μας αποκαλύπτουν και επικοινωνούν έννοιες όπως: αποϊδρυματοποίηση, πρόσωπο αναφοράς, προστατευόμενο διαμέρισμα, προάσπιση και συνηγορία δικαιωμάτων, καταπολέμηση του στίγματος. Με τη συνοδεία των φωτογραφικών έργων της Κατερίνας Στούπα.

➢ Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Μυταράς, ώρα 19.00-20.00

Εικαστική Έκθεση "Με τα μάτια της ψυχής" (23- 30/07) Έκθεση με έργα συμμετεχόντων σε ομάδα Art Therapy. Μέσω της ελεύθερης έκφρασης οι άνθρωποι δημιουργούν εικόνες από ψυχής κι ο αθέατος εσωτερικός κόσμος γίνεται ορατός. Με την έκθεση αυτή, επιθυμούμε να κοινωνήσουμε την εμπειρία της ομάδας προς τα έξω. Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε…στον κόσμο μας! Η θέαση αυτού είναι δυνατή μόνο μέσα από τα μάτια της ψυχής…

Συντονισμός ομάδας-επιμέλεια έκθεσης: Πατρίτσια Κουβέλη, ψυχολόγος, ΜSc in Social Psychology, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια επί πτυχίο.

➢ Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Μυταράς, ώρα 19.00-20.00

Θεατρικό Δρώμενο 28/07 “ Η δική μας πατρίδα είναι ο Άνθρωπος” Με αφορμή και αφετηρία την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Ποίηση από πέτρα και φως. Άνθρωποι Πατρίδες από πέτρα και φως. Γεωργία Καρλατήρα (Ηθοποίος, Σκηνοθέτης)

Με την συμμετοχή των ενοίκων των δομών ΨΚΑ.

➢ Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Μυταράς , ώρα 11.00

Εργαστήρι Εικαστικής Θεραπείας 28/07 “ Φωνή Φωνογραφήματα …”

Με ποιον τρόπο αντιλαμβανόμαστε και εξωτερικεύουμε τη φωνή μας;

Έχετε ποτέ σκεφτεί πώς η φωνή μας έχει πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις; Ή πως θα μπορούσε να έχει χρώμα; Αν όχι το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι μία καλή ευκαιρία να πειραματιστούμε, να δώσουμε σχήμα και χρώμα στη φωνή μας, που είναι κάτι μοναδικό και διαφορετικό στον καθέναν μας.

Εύα Ταύρη Εικαστική Θεραπεύτρια

➢ Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Μυταράς, ώρα 12.00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.