Η εθελοντική προσφορά αποκτάει και άλλη διάσταση όταν αποτυπώνεται με λέξεις και συναισθήματα. Πώς τη βιώνουν οι ίδιοι οι εθελοντές, πώς τη βιώνουν οι αποδέκτες της. Ο χώρος αυτός αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των εμπειριών και των συναισθημάτων, που θέλουν οι εθελοντές και οι φιλοξενούμενοι των δομών να μοιραστούν μαζί μας.

Εμπειρίες εθελοντικής προσφοράς

«H γνωριμία μου με την Π.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006 και διήρκησε έξι μήνες, κατά τους οποίους προσέφερα εθελοντική εργασία, συνοδεύοντας δύο ενοίκους της Μονάδας σε εξωτερικές δραστηριότητες. Η επαφή με τους ενοίκους με βοήθησε να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και να απομυθοποιήσω το στερεότυπο της επικινδυνότητας της ασθένειας. Αν και επαγγελματικά δεν ασχολήθηκα με τον συγκεκριμένο τομέα, θεωρώ ότι ήταν μια εμπειρία πολύ χρήσιμη σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.»

 

Ελόνα Γκιερμένι

Απόφοιτος ΦΠΨ, κατεύθυνση Ψυχολογία

Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών  

Εθελόντρια στην Πρότυπη Οικία "Οδυσσέας" από τον 09/2006 έως 03/2007

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Εθελοντισμός Εμπειρίες εθελοντικής προσφοράς 04/10/2012 Εμπειρία εθελόντριας της Πρότυπης Οικίας «Οδυσσέας», κας. Γκιερμένι Ελόνα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook