Η εθελοντική προσφορά αποκτάει και άλλη διάσταση όταν αποτυπώνεται με λέξεις και συναισθήματα. Πώς τη βιώνουν οι ίδιοι οι εθελοντές, πώς τη βιώνουν οι αποδέκτες της. Ο χώρος αυτός αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των εμπειριών και των συναισθημάτων, που θέλουν οι εθελοντές και οι φιλοξενούμενοι των δομών να μοιραστούν μαζί μας.

Εμπειρίες εθελοντικής προσφοράς

Εν συντομία θα ήθελα να παρουσιάσω την εμπειρία μου ως εθελόντρια στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ειδικότερα στο Κέντρο Ημέρας Μελισσίων: από τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε η εθελοντική μου εργασία διότι την προηγούμενη χρονική περίοδο (Οκτώβριο του 2009 έως Ιανουάριο 2010) έκανα την πρακτική μου στο ίδιο πλαίσιο.

Ο χρόνος της πρακτικής, μου δημιούργησε και το κίνητρο για την εθελοντική εργασία. Προσωπικά θεωρώ ότι η εθελοντική εργασία λειτουργεί διαδραστικά σε ένα νέο επαγγελματία ο οποίος αφενός προσφέρει και αφετέρου παίρνει πολλά. Συγκεκριμένα όσον αφορά το κλινικό κομμάτι βλέπουμε πώς η θεωρία γίνεται πράξη και αυτό δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Επίσης, μαθαίνει κανείς να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι οργανωμένο και εντάσσεται σε αυτό. Η ενεργή συμμετοχή μέσα από τη σωστή καθοδήγηση πλουτίζει την εμπειρία, αλλά και ενδεχομένως η ατομική ωρίμανση του καθενός  αναδύεται σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου.

Είναι προφανές ότι ο χρόνος όχι μόνο δεν είναι χαμένος, αλλά κερδίζει κανείς πολλά μέσα από αυτή την εμπειρία εθελοντικής εργασίας. 

 

Αγγελική Κολοκοτσά

Ψυχολόγος

Εθελόντρια στο Κέντρο Ημέρας από το 2010

Βρίσκεστε εδώ: Home Εθελοντισμός Εμπειρίες εθελοντικής προσφοράς 08/10/2012 Εμπειρία εθελόντριας του Κέντρου Ημέρας «Μελισσίων», κας. Κολοκοτσά Αγγελικής

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook