Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

 ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο για ειδικούς ψυχικής υγείας

Της Association Internationale Interactions de la Psychanalyse

(Διεθνής Ένωση Αλληλεπιδράσεις της Ψυχανάλυσης)

Εκπρόσωπος στην Ελλάδα: Δανιέλλα Αγγελή, Κλινική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας

UFR Rennes II, Laboratoire de « Recherches en Psychopathologie » EA 4050

UFR Paris VIII, Laboratoire Logiques Contemporaines de la Philosophie EA 4008

Συνδιοργανωτής: Παναγιώτης Κωστάρας,, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής-Ψυχοτραυματολόγος

Καλεσμένοι ομιλητές:

Θανάσης Καράβατος,ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ

Χαρά Καραμανωλάκη, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια

Βασίλης Δημόπουλος, Ψυχίατρος,Ψυχαναλυτής

Μαρίνα Φραγκιαδάκη, Ψυχαναλύτρια

Γιώργος Σταθόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος

Παναγιώτης Κωστάρας, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

κ.α.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τις μορφές της αυθεντίας όπως αυτές μπορούν να παρουσιαστούν στα κλινικά πεδία της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης, με παραδείγματα παρμένα μέσα από την ιστορία αυτών των τριών κλάδων. Θα παρουσιαστούν μορφές, πρακτικές και περιστατικά αυθεντιών με τις επιπτώσεις τους στο θεραπευτικό και αναλυτικό πεδίο. Θα συζητηθούν τα αίτια αυτών των τοποθετήσεων, αίτια που αφορούν την εποχή, τις συνθέσεις των κοινωνικών συσχετίσεων, τους υποδοχείς της όποιας αυθεντίας, την παιδεία και τις επιρροές των δραστών αυθεντίας και τις ασυνείδητες τοποθετήσεις τους.

Το σεμιναριο θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος), μία φορά τον μήνα. Θα ξεκινά στις 8.30μμ στις εξής ημερομηνίες:
28 Φεβρουαρίου, 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου, 26 Μαΐου, 30 Ιουνίου 2014.  

Προσέλευση ΜΟΝΟ με δήλωση συμμετοχής και αποστολή σύντομου βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  τηλ: 210-7256674 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 213-0230136

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΠΗΓΗ: psychografimata.com

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα 03/02/2014 Τελευταία νέα Κοινωνικής Υπηρεσίας: Δωρεάν σεμινάριο για επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook