Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

Από το 1943 που ο Λέο Κάννερ πρωτομίλησε για τον αυτισμό έως σήμερα έχουμε μάθει πολλά. Γνωρίζουμε πλέον ότι ο αυτισμός παρουσιάζεται πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι θεωρούσαμε παλαιότερα και επομένως μας αφορά όλους. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο αυτισμός δεν είναι μόνο δυσκολίες αλλά και δυνατότητες, το ανεκμετάλλευτο δυναμικό που οφείλουμε τόσο ατομικά αλλά και ως κοινωνία να αναδείξουμε. Οι προβληματισμοί αυτοί όσο και η ανάγκη να κατανοήσουμε καλυτέρα τα άτομα με αυτισμό οδήγησαν στην δημιουργία του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτυού Για Τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, τρεις από τους φορείς του Δικτύου, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», η Ε.ΨΥ.ΜΕ. και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό διοργανώνουν διημερίδα την Παρασκευή, 4 και το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 με θέμα:

Αυτισμός: Μιλάμε, Μαθαίνουμε, Κατανοούμε

Σκοπός της διημερίδας είναι να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη διάγνωση, τις καταλληλότερες θεραπευτικές μεθόδους και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Στη διάρκεια της διημερίδας θα λειτουργεί στο κτήριο της οδού 2ας Μεραρχίας 36, έκθεση με κουτιά προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό.

Για να δείτε το πρόγραμμα της Διημερίδας, πατήστε εδώ.

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα 24/04/2014 Τελευταία νέα Κοινωνικής Υπηρεσίας: Διημερίδα με θέμα "Αυτισμός: Μιλάμε, Μαθαίνουμε, Κατανοούμε"

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook