Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

Το Πρόγραμμα «Δίκαιο Παιδιού: Δράση για μία Καινοτόμα Μεθοδολογία» χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Θεμελιώδη δικαιώματα και ιθαγένεια» (2007-2013). Το Πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε συνεργασία με τον συντονιστή φορέα του Προγράμματος Save the Children στην Ιταλία και τους εταίρους όπως το Πανεπιστήμιο Roma Tre και το Πανεπιστήμιο Las Comillas στην Ισπανία διάρκειας δύο χρόνων από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την λειτουργία του Γραφείου Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτικής για παιδιά και νέους στο Κεντρικό κτίριο Νομικής Σχολής Αθηνών, Σόλωνος 57, Αθήνα.
 
Παρέχονται πληροφορίες και νομική συμβουλευτική σε παιδιά και νέους με στόχο την ενίσχυσή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους όπως:
·         Πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα
·         Εκπαιδευτικά θέματα
·         Τακτοποίηση εγγράφων διαμονής
·         Παραβατικότητα
·         Οικογενειακές υποθέσεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανηλίκους, οικογένειες με παιδιά, κοινωνικούς λειτουργούς.
 
 
 
ΠΗΓΗ: enikos.gr
Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα 16/05/2014 Γραφείο δωρεάν νομικής βοήθειας για παιδιά και νέους

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook