Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Λεβαδέων, η Δ/νση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς (Οικοτροφείο & Προστατευμένο Διαμέρισμα), το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Οικοτροφεία Λιβαδειάς ΑΙΑΣ – ΔΙΑΣ – ΜΟΛ)  πραγματοποίησαν στις 3 Δεκεμβρίου μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σχολικών τάξεων Δημοτικών Σχολείων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσιάστηκαν βιωματικές προσεγγίσεις τυφλότητας και κινητικής αναπηρίας, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της πόλης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις καθημερινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρίες και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν.  

Επιπλέον, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κα. Παπαθωμά Φανή, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα. Πούλου Γιώτα, η Αντιδήμαρχος, κα. Νταντούμη Ιωάννα, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου και του Προστατευμένου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, κα. Ελένη Κωνσταντίνα Καράλη και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου ΜΟΛ του ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς, κα. Τζένη Μήτσιου, απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία, αποσπάσματα από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine saint Exupery με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Λάιο και τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων του οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς καθώς και μουσικό πρόγραμμα με τον Δ/ντή Τμημάτων Μουσικής του Δήμου Λεβαδέων, κ. Γ. Κοσμίδη και τη σολίστ, κα. Ισμήνη Μαντζουράνη.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και Έκθεση από την ομάδα φωτογραφίας που λειτουργεί στα πλαίσια του Οικοτροφείου και του Προστατευμένου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, με συντονιστή τον κο Γκίνη Χρήστο. Η εκδήλωση έκλεισε με  δεξίωση στο εντευκτήριο του Διοικητηρίου.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις 09/12/2014 Εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας από το Οικτροφείο Ψ.Κ.Α. Λιβαδειάς

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook