Νέα - Εκδηλώσεις

Ταΐζετε περιστέρια; Έχετε ψυχολογικό πρόβλημα. Από Nooz.gr

Οι άνθρωποι που ταΐζουν τα περιστέρια, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική στέρη-ση, σύμφωνα με βρετανική έκθεση, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε έκθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λίβερπουλ, αναφέρεται σαφώς, ότι οι άνθρωποι που συνηθί-ζουν να δίνουν τροφή στα περιστέρια αντιμετωπίζουν κάποιου είδους διανοητική ή ψυχική ασθένεια.

Τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές δικαιούνται ένα ανθρώπινο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή είναι η αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), που ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε έχει συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των ψυχικά ασθενών. Και αυτό γιατί η ΕΠΑΨΥ παρέχει ένα μοντέλο ολοκληρωμένης φροντίδας ψυχικής υγείας στην κοινότητα, σε αντίθεση με το ιατροκεντρικό μοντέλο αντιμετώπισης της ψυχικής ασθένειας. Στόχος του εναλλακτικού αυτού μοντέλου είναι η κοινωνική επανένταξη των ασθενών στην κοινωνία και η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ρεπορτάζ: Μαρία Καραογλάνογλου

Μικρή αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει τα οικονομικά άγχη που βαραίνουν πολλούς ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και τους συζύγους τους, ακόμα και όταν παλεύουν με τη νόσο.

4 στους 5 Αμερικανούς ασθενείς με καρκίνο και οι σύζυγοι-φροντιστές τους, στην έρευνα, δήλωσαν ότι είχαν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα ανταπόκρισης στο κόστος περίθαλψης και υπέφεραν από οικονομικό στρες. Ανησυχίες για την πληρωμή του ιατρικού κόστους επίσης συνδέθηκαν με χειρότερη ψυχική και σωματική υγεία, ανακάλυψε η έρευνα.

Περίπου 1 στα 13 παιδιά γεννιέται πριν την 36η εβδομάδα της κύησης

Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, ψύχωση, διπολική ή κάποια άλλη ψυχική διαταραχή έχουν όσοι γεννιούνται πρόωρα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Με φωτογραφία από το σημείο που ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας έβαλε πριν από περίπου δύο μήνες το πιστόλι στον κρόταφο και έδωσε τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα, πραγματοποιώντας μια «πολιτική αυτοκτονία», το πρακτορείο Reuters «πλέκει» το εγκώμιο των αυτοκτονιών στις χώρες που η οικονομική κρίση έχει φέρει τους ανθρώπους σε σημείο εξαθλίωσης, με κεντρικό σημείο αναφοράς και σχολιασμού την Ελλάδα.

«Πίσω από κάθε αυτοκτονία σε χώρες που μαστίζονται από την κρίση, όπως είναι η Ελλάδα, υπάρχουν μέχρι και 20 περισσότεροι άνθρωποι που μέσα στην απελπισία τους έχουν προσπαθήσει να δώσουν τέλος στη ζωή τους», ξεκινά η εκτενής ανάλυση του διεθνούς πρακτορείου για την ψυχική υγεία των Ελλήνων.

Πρόσφατα, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης απέκτησε τη δική του στεγαστική δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο πλαίσιο της ΕΠΑΨΥ. Η εφημερίδα μας μίλησε με την υπεύθυνο του οικοτροφείου για τις υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

       Ρεπορτάζ: Μαρία Καραογλάνογλου 

Τις κοινωνικές δομές του προσπαθεί να ενισχύσει ο Δήμος Χαλανδρίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης δράσης για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ρεπορτάζ: Αρετή Κοτσολάκου

Συγκεκριμένα, η υποβληθείσα πρόταση -κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης- αφορά τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Δομής Παροχής Συσσιτίων και Κέντρου Διαμεσολάβησης.

Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα φαίνεται να έχει τρελαθεί, γράφει ο Alain Salles στη γαλλική εφημερίδα, αναφερόμενος «στη περίοδο που ξεκίνησε με την πολιτική αυτοκτονία του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011 και τον αγώνα για εκλογές, με οποιοδήποτε κόστος, του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Και μόνο αυτά τα γεγονότα αρκούν για καταλάβει κανείς τη σύγχυση που επικρατεί».

Στέλιος Στυλιανίδης – «Η ελπίδα είναι αντίδοτο στον φόβο».

Αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εθνικός εκπρόσωπος για την ψυχική υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Στέλιος Στυλιανίδης μιλάει στο ΜΟΝΟ για τις κακοδαιμονίες της ελληνικής κοινωνίας, βασική εκ των οποίων θεωρεί την ιδιότυπη μικροαστική ιδεολογία της Μεταπολίτευσης. «Το μεγάλο πρόβλημα στα χαρακτηριστικά της νεοελληνικής κουλτούρας είναι ότι όλοι μας υποκρινόμασταν, άλλος πολύ άλλος λίγο, ότι τα συμφέροντα είναι πολύ πιο ισχυρά και δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε και να τα βάλουμε μαζί τους». Στον Τάσο Τσακίρογλου

Δείτε: http://monopressgr.wordpress.com/2012/06/01/stylianidis/

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΥΟΥΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: Αυξήθηκαν κατά 1.600% όσοι ζητούν ψυχολογική υποστήριξη λόγω κρίσης. πηγή:ethnos.gr

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook