Νέα - Εκδηλώσεις

Περί τους 1720 ανθρώπους καταγράφηκαν ως πρωταγωνιστές σε περιστατικά αυτοκτονίας στην Ελλάδα από την αρχή του 2009 έως το τέλος του 2011. Οι σχετικοί δείκτες εμφανίζουν αυξητική τάση, όσο επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες. Άμεση σύνδεση της ανεργίας με τη ροπή προς αυτοκτονία καταδεικνύουν τα ευρήματα ερευνών. «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς φαινομένου για την ελληνική κοινωνία», εκτιμά ο επιστημονικός διευθυντής Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) Στέλιος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας τους παράγοντες, οι οποίοι δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον.

Η οικονομική κρίση θέτει νέα δεδομένα και νέες προτεραιότητες.

Συνέδριο «Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης σε συνθήκες Οικονομικής Κρίσης».

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ερέτριας εκδήλωση με θέμα: «Επιθετικές συμπεριφορές των παιδιών στο σχολείο: ευαισθητοποίηση και διαχείριση». 

Ο Δρ. Στέλιος Στυλιανίδης είναι ψυχίατρος, διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Παν/μιου Θράκης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εθνικός εκπρόσωπος για την ψυχική υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR).

Παιδιά που τα σημάδεψαν τα κάγκελα, (Ethnos.gr)

Βρέφη και νήπια συμβιώνουν με τις μητέρες τους στη φυλακή. Σε άλλες περιπτώσεις παιδιά στερούνται τη μητρική αγκαλιά. Το πρόγραμμα DAPHΝE, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 164 έγκλειστες στη χώρα μας, έχει στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα παιδιά και στις μητέρες τους.

Αναφορά-ντροπής για τη χώρα μας: Στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Ελλάδα, Τα νέα online).

Ψηλά στον κατάλογο –και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση– των ευρωπαϊκών χωρών, που καταδικάστηκαν μέσα στο 2011 για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εν όψει της εθνικής διαβούλευσης που θα γίνει αύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, με αντικείμενο την Αναθεώρηση του ΨΥΧΑΡΓΩΣ, βασικού προγράμματος για την ψυχική υγεία στη χώρα, δημοσίευουμε στα ελληνικά, το άρθρου των Στέλιου Στυλιανίδη και Παναγιώτη Χόνδρου, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο γαλλικό επιστημονικό περιοδικό L’ Information Psychiatrique (*).

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook