Ανακοινώσεις - Νέα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. & συνεργαζόμενων Φορέων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας οι δομές της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς υλοποίησαν δωρεάν μία σειρά από επιτυχημένες δράσεις, που στόχευαν στην υπεύθυνη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας καθώς και στην ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 10/10 το πρωί η ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων οι έμπειροι νοσηλευτές των δομών μας προσέφεραν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως σε περισσότερους από 300 συμπολίτες μας στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, με παράλληλη ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία.
  • Την Τετάρτη 11/10 στις 19.00 στο art cafe Αστραδενή το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η προβολή του ντοκυμαντέρ "Εκκρεμές", που αφηγείται την ψυχιατρική εμπειρία του Στάθη, ενοίκου του Προστατευόμενου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λαμίας.
  • Την Πέμπτη 12/10 διοργανώθηκε γιορτή στον χώρο του οικοτροφείου, με συμμετοχή μελών του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ "Ειδική Παιδεία", μελών του ΣΟΨΥ Βοιωτίας, συγγενών, φίλων και εθελοντών.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Λεβαδέων για την συνεργασία καθώς και όλους όσοι στήριξαν τις δράσεις με την παρουσία και την βοήθειά τους.

 

 

 

 

 

 

Δείτε τις αφίσες του Κέντρου Ημέρας Αγίας Παρασκευής της ΕΠΑΨΥ για τον ερχόμενο μήνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας:

 

 

 

To Σάββατο 21/10/2017 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΠΑΨΥ ενημερωτική ομιλία για την Άνοια από την  σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

 

ΠΟΥ: Παροικιά, Πάρος (αίθουσα Αρχίλοχος)

ΠΟΤΕ: 21/10/017

ΩΡΑ: 18:30

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αφίσα της εκδήλωσης:

 

 

 

 

To Οικοτροφείο Λαμίας της ΕΠΑΨΥ διοργανώνει ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 

 

 

Δελτίο Τύπου: Εκπαιδευτικές Ημέρες για την ψυχική υγεία μετακινούμενων και μη πληθυσμών και για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, 22/7 και 3/7.

 

Συντονισμός: Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές ημέρες για τα παραπάνω θέματα την Πέμπτη 22/6 (10.00 – 17.30) και τη Δευτέρα 3/7 (10.00 – 17.30). Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) συμμετέχει στο πρόγραμμα GEMMA against Violence (Gender based Empowerment of Migrants through a Multiagency Approach) στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. “Rights, Equality and Citizenship/Justice Programme (2014-2020)”.  Σε συνεργασία με εταίρους από την Ευρώπη ο στόχος είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της Έμφυλης Βίας στους πληθυσμούς των μεταναστών και προσφύγουν καθώς και της φροντίδας ψυχικής υγείας και να γίνει ουσιαστική δικτύωση στην αντιμετώπιση και διαχείριση των παραπάνω ζητημάτων στην Ελλάδα. Στο παραπάνω πλαίσιο διοργανώθηκαν 2 κλειστές εκπαιδευτικές ημέρες που αφορούν σε  επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο δημόσιο πλαίσιο.

 

Η πρώτη εκπαιδευτική ημέρα, αφορούσε στη Φροντίδα Ψυχικής Υγείας μετακινούμενων και μη πληθυσμών και την Ευαισθητοποίηση σε ειδικά θέματα από επαγγελματίες στο πεδίο. Οι επαγγελματίες και φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε η ΕΠΑΨΥ στο σχεδιασμό και υλοποίηση της εκπαίδευσης ήταν ο κ. Νίκος Γκιωνάκης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας ΒΑΒΕΛ, οι κ. Γιάννης Καλλινικάκης, επικεφαλής ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας και κ. Γιώργος Κανάρης, συντονιστής διευρυμένης κοινωνικής υπηρεσίας στο Solidarity Now, η κα. Άννα Απέργη από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, υπεύθυνη έργου «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα», η κ. Χρυσούλα Μπότση, Ιατρός – Φυματιολόγος ΚΕΕΛΝΠΟ, Συντονιστική ομάδα προγράμματος PHILOS,  και η Μαρία Μουδάτσου, υπεύθυνη θεσμικών χρηματοδοτήσεων στην Praksis. Στις εργασίες συμμετείχαν οι κ. Κωνσταντίνος Μοσχοβάκης, Προϊστάμενος στο Τμήμα Β΄ της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείο Υγείας, ο κ. Βαγγέλης Τσίλης, Υπεύθυνος Υγείας στην Ύπατη Αρμοστεία του UNHCR GREECE και o κ. Γιώργος Μπραουδάκης Δ/ντής στη CMT Prooptiki ενώ πραγματοποίησε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ κ. Παναγιώτης Χονδρός, Ψυχολόγος και συντόνισε τη συζήτηση ο κ. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος, Γεν. Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ. Στις εργασίες συμμετείχαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία από τους φορείς ΙΑΣΙΣ, ΕΠΑΨΥ (Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου «Franco Basaglia» και Κέντρο Ημέρας Αγ. Παρασκευής), ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΨ & ΨΥ, Κοι.Σ.Π.Ε. «Ηλιοτρόπιο», Κοι.Σ.Π.Ε. «Αρχιπέλαγος», Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο», Προμηθέας Α.Μ.Κ.Ε. – Κέντρο Ημέρας «Γαλήνη» καθώς και εθελοντές και εκπαιδευόμενοι.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση για το πώς μπορεί να ενσωματωθεί κατάλληλα η φροντίδα ψυχικής υγείας των προσφύγων στις υπηρεσίες του δημοσίου συστήματος ψυχικής υγείας καθώς και οι ανάγκες που οι υπηρεσίες αυτές έχουν σε σχέση με αυτό. Οι ειδικοί ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε διαπολιτισμικό πλαίσιο, τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται, τη διαχείριση της σεξουαλικής κακοποίησης σε προσφυγικό πληθυσμό και άλλα θέματα που αφορούσαν στην αποτελεσματική φροντίδα στο δημόσιο πλαίσιο.

Η εκπαίδευση έγινε στο χώρο Social Dynamo, έναν χώρο για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που υλοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και διατέθηκε δωρεάν για τους σκοπούς της εκπαίδευσης και δικτύωσης των φορέων.

 

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική ημέρα στο πλαίσιο του προγράμματος GEMMA against violence με θέμα «Εκτίμηση και διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας».

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου ημέρας της ΕΠΑΨΥ στο Μαρούσι η κλινική Ψυχολόγος Δρ. Ευφροσύνη Σπανέα από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων μίλησε για τα χαρακτηριστικά της βίας στη συντροφική σχέση καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους, ενώ η Κοινωνική Λειτουργός και Προϊσταμένη του Τμήματος Υποδοχής Επιτόπιας Παρέμβασης και Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Αμπελοκήπων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) κ. Γιαννή Θεοδώρα με την Ψυχολόγο κ. Χαρά Κουμουνδούρου από το ίδιο κέντρο,  για την εμπειρία του οργανισμού σε περιστατικά κακοποίησης και τη διαδικασία ένταξης σε Ξενώνα Κακοποιημένων γυναικών.

Τέλος, η Ψυχολόγος και συντονίστρια του προγράμματος GEMMA κ. Στέλλα Παντελίδου μίλησε για τη διαχείριση περιστατικών βίας με θύματα γυναίκες και παιδιά.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 30 επαγγελματίες και εθελοντές ψυχικής υγείας εκπροσωπώντας τους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης-Πεύκης, το Κέντρο Ημέρας ΕΠΑΨΥ Αγ. Παρασκευής και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δ Κυκλάδων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες , καθώς και την Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της ΕΠΑΨΥ και διέθεσαν και σχετικό υλικό για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην υποστήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας. To catering και για τις δύο εκπαιδευτικές ημέρες καλύφθηκε με τη συνεργασία του Mentaleaty που λειτουργεί ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Αθηνά – Ελπίς».

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, το προσωπικό και τα μέλη του Κέντρου Ημέρας Αγίας Παρασκευής της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), διοργάνωσαν ημερήσια εκδρομή με προορισμό το Σούνιο και το Λαύριο.

 

Στην εκδρομή συμμετείχαν 24 μέλη του Κέντρου Ημέρας, 6 επαγγελματίες ψυχικής υγείας και η συντονίστρια της δομής κα Δήμητρα Πανουτσοπούλου. Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, συγκεκριμένα στο Ναό του Ποσειδώνα, έδωσε στα μέλη τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τον επιβλητικό Ναό και να πιουν τον καφέ τους, απολαμβάνοντας την θέα.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου τα μέλη μαζί με το προσωπικό γευμάτισαν και διασκέδασαν χορεύοντας σε νησιώτικους ρυθμούς. 

Ο ενθουσιασμός και το αμείωτο ενδιαφέρον όλων των μελών, εκφράζουν την επιθυμία για συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις, που προωθούν την επαφή τους με την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της χώρας, αποτελώντας ταυτόχρονα αφορμή για αλληλεπίδραση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

 

 

 

 

 

Ζητούνται από το οικοτροφείο Λαμίας της ΕΠΑΨΥ 2 νοσηλευτές για πλήρη απασχόληση ορισμένου χρόνου. Αποστολή βιογραφικών ταχυδρομικά (Λαρίσης 62, Λαμία ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Εκπαιδευτικές Ημέρες για την ψυχική υγεία μετακινούμενων και μη πληθυσμών και για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

 

Συντονισμός: Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας

 

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) συμμετέχει στο πρόγραμμα GEMMA against Violence (Gender based Empowerment of Migrants through a Multiagency Approach) στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. “Rights, Equality and Citizenship/Justice Programme (2014-2020)”.  Σε συνεργασία με εταίρους από την Ευρώπη ο στόχος είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της Έμφυλης Βίας στους πληθυσμούς των μεταναστών και προσφύγουν καθώς και της φροντίδας ψυχικής υγείας και να γίνει ουσιαστική δικτύωση στην αντιμετώπιση και διαχείριση των παραπάνω ζητημάτων στην Ελλάδα.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο θα διοργανωθούν 2 κλειστές εκπαιδευτικές ημέρες που αφορούν επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο δημόσιο πλαίσιο.

 

Ενότητα 1: Φροντίδα Ψυχικής Υγείας μετακινούμενων και μη πληθυσμών. Ευαισθητοποίηση σε ειδικά θέματα από επαγγελματίες στο πεδίο.

 

Με τη συνεργασία των οργανισμών: ΒΑΒΕΛ, PRAKSIS, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΥΔ, SOLIDARITYNOW, Ίδρυμα Μποδοσάκη

 

 

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 - Ώρες 10.00 – 17.30

 

Η φροντίδα ψυχικής υγείας μετακινούμενων πληθυσμών γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ανταπόκριση στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας. Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πληθυσμό προσφύγων ωστόσο αποτελεί αναγκαιότητα η παροχή πολιτισμικά επαρκούς φροντίδας σε συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες για το συγκεκριμένο πληθυσμό. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, θα καλυφθούν οι παρακάτω ενότητες:

-          Βασικές οδηγίες στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες

-          Αποτύπωση της κατάστασης και ανάγκες των πληθυσμών

-          Εμπειρίες από την πρώτη γραμμή (hotspot, δομές φιλοξενίας)

-          Εμπορία και Trafficking σε πληθυσμό μεταναστών και προσφύγων

-          Τραύμα και ψυχική υγεία

-          Φροντίδα ψυχικής υγείας προσφύγων με ψυχιατρικό πρόβλημα

-          Πρωτόκολλο στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης σε προσφυγικό πληθυσμό, εφαρμογές στη δημόσια ψυχική υγεία

-          Υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ προσφύγων και μεταναστών

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε εργαζομένους σε δομές ψυχικής υγείας (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Δομές Φιλοξενίας) στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος ψυχικής υγείας.

 

Πώς μπορώ να συμμετέχω;
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της δομής που εργάζεται με περιορισμό σε 2 άτομα ανά δομή ψυχικής υγείας. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Δίνεται βεβαίωση για την παρακολούθηση. Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας και το φορέα που θα εκπροσωπήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (υπόψη κ. Μιχάλη Λάβδα) ή καλέστε στο 2108100901 (υπόψη κ. Μπέκυ Πάσιο).

 

Ποιος κάνει την εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση γίνεται με τη συνεργασία του ΒΑΒΕΛ, του PRAKSIS, του SOLIDARITYNOW, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ). Οι επαγγελματίες που εκπροσωπούν τους παραπάνω φορείς έχουν μακρόχρονη εμπειρία στο πεδίο.

 

Πού γίνεται;

Θα πραγματοποιηθεί στο Social Dynamo («Κοινωνικό Δυναμό»), έναν χώρο για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που υλοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην οδό Καρνεάδου 25 (περισσότερες πληροφορίες για το χώρο: http://www.socialdynamo.gr/)

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα 22/6

 

10.00 – 11.30 Συζήτηση με τη συμμετοχή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μεταξύ των φορέων που παρέχουν φροντίδα ψυχικής υγείας σε δημόσιο πλαίσιο και των φορέων που παρεμβαίνουν άμεσα σε θέματα προσφύγων και μεταναστών.

11.30 – 11.45 Διάλειμμα

11.45 – 13.15 Βασικές κατευθύνσεις στη διαπολιτισμική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πρόσφυγες. Δράσεις υποστήριξης, εκπαίδευσης και εποπτείας φορέων του πεδίου. Συντονισμός ΒΑΒΕΛ: Νίκος Γκιωνάκης, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας “Βαβέλ”

13.15 – 13.45 Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα

13.45 – 15.15 Η διαδρομή των προσφύγων. Από τα κέντρα υποδοχής στην ενσωμάτωση. Διαχείριση ειδικών θεμάτων σε θύματα trafficking. Συντονισμός PRAKSIS: Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Θεσμικών Χρηματοδοτήσεων PRAKSIS

15.15 – 15.45 Διάλειμμα

15.45 – 16.15 Πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης. Χρυσούλα Μπότση, Ιατρός – Πνευμονολόγος, ΚΕΕΛΠΝΟ

16.15 – 16.45 Υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ προσφύγων από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

16.45 – 17.15 Η εμπειρία του Solidarity Now στην υποστήριξη προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ομάδων. Γιάννης Καλλινικάκης, Ψυχολόγος, Team Leader – Γιώργος Κανάρης, Ψυχολόγος, Συντονιστής Κοινωνικής Υπηρεσίας

17.15 – 17.45 Κλείσιμο και Συμπεράσματα

 


 

Ενότητα 2: Eκτίμηση και διαχείριση περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας

 

Με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου (ΓΓΙΦ)*(tbc) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

 

 

 

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ώρες 10.00 – 18.00

 

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα καλυφθούν τα παρακάτω θέματα

 

-          Αξιολόγηση περιστατικών κακοποίησης με θύματα γυναίκες και παιδιά

-          Εκτίμηση παραγόντων κινδύνου

-          Βασικές αρχές διαχείρισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας: αρχές συμβουλευτικής, πλάνο προστασίας, δικτύωση με φορείς

-          Μετανάστες και ενδοοικογενειακή βία

-          Οι δράσεις της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

-          Η εμπειρία του ΕΚΚΑ στη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης

 

Ποιος κάνει την εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τη Στέλλα Παντελίδου, Κλινική Ψυχολόγο, Επ. Υπεύθυνη ΚΜΨΥ ΒΑ και Δ Κυκλάδων, Συντονίστρια Προγραμμάτων για την Αντιμετώπιση Ενδοοικογενειακής Βίας. Επίσης θα συμβάλλουν σε εκπαιδευτικό ρόλο η ΓΓΙΦ και η το ΕΚΚΑ με επαγγελματίες που έχουν ασχοληθεί στο πεδίο και τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας. Επίσης θα συμβάλλουν σε εκπαιδευτικό ρόλο η ΓΓΙΦ και η το ΕΚΚΑ με επαγγελματίες που έχουν ασχοληθεί στο πεδίο και τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε εργαζομένους σε δομές ψυχικής υγείας (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Δομές Φιλοξενίας) στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος ψυχικής υγείας και σε εργαζόμενους στην Κοινωνική Φροντίδα (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Κοιν. Αλληλεγγύης).

 

Πού θα γίνει;

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας Franco Basaglia της ΕΠΑΨΥ. Το Κέντρο Ημέρας ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων της ΕΠΑΨΥ βρίσκεται στο Μαρούσι , στην οδό Σαλαμινομάχων 24Ε.

Η πρόσβαση γίνεται με προαστιακό (στάση Πεντέλης) , με τοπικό λεωφορείο από τον ηλεκτρικό του Αμαρουσίου (αριθμός 040). 

https://goo.gl/maps/xEBZmgmEHwN2

 

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της δομής που εργάζεται με περιορισμό σε 2 άτομα ανά δομή ψυχικής υγείας. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Δίνεται βεβαίωση για την παρακολούθηση. Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας και το φορέα που θα εκπροσωπήσετε στο (υπόψη κ. Δημήτρη Γαλάνη) ή καλέστε στο 2108100901 (υπόψη κ. Δημήτρη Γαλάνη).

 

Πρόγραμμα 3/7

 

10.00 – 10.30 Προσέλευση

10.30 – 12.00 Οι δράσεις της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

12.00 – 12.15 Διάλειμμα

12.15 – 13.45 Η εμπειρία του ΕΚΚΑ στη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης

13.15 – 13.45 Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα

13.45 – 15.15 Αξιολόγηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

15.15 – 15.45 Διάλειμμα

15.45 – 17.15 Διαχείριση περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες και παιδιά

17.15 – 17.45 Κλείσιμο και Συμπεράσματα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, Η ΕΠΑΨΥ συμμετέχει στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς από τις 9.30 το πρωί ως την 13.00 το μεσημέρι προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος της.  

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Ανακοινώσεις - Νέα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook