Ανακοινώσεις - Νέα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. & συνεργαζόμενων Φορέων

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. λαμβάνει μέρος, στις κινητοποιήσεις και στις δράσεις, που έχει αναγγείλει το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», για να συνεχιστεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.

Αύριο 13-9-12 η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει το Δίκτυο «ΑΡΓΩ» και θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα) στις 10 π.μ. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται για να δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνέχιση του προγράμματος "Ψυχαργώς" και για την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων, που απαιτούνται για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. 

Μπορείτε να διαβάστε το δελτίο τύπου του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» (εδώ).

Λυκόβρυση, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκδρομική ομάδα των ενοίκων του Οικοτροφείου Λυκόβρυσης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο Αγκίστρι στις 20/8/2012.

Τη δυνατότητα για την πραγματοποίησή της παρείχε η Ελληνική Ακτοπλοϊκή Εταιρεία HELLENIC SEAWAYS, με τη δωρεάν χορήγηση των εισιτηρίων μετακίνησης για τους ενοίκους και τους συνοδούς αυτών.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τη HELLENIC SEAWAYS και συγκεκριμένα την κα. Δούβρου Δέσποινα και τον κ. Τσάγκαρη Παράσχο, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευαισθητοποιημένη στάση τους, απέναντι στους ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές.

Μέσα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η υλική αλλά κυρίως ηθική συμπαράσταση στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την ψυχο-κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, δε μπορεί παρά να δίνει δύναμη για τη συνέχεια…     

Εκ του Οικοτροφείου Λυκόβρυσης

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

H Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 3ου Μονοθεματικού Συνεδρίου Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας που θα γίνει στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Royal Olympic) από 6 έως 9 Μαρτίου 2013.  Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνδυασμό με το Διεθνές Συνέδριο της World Federation for Mental Health (του οργανισμού που κάθε χρόνο καθορίζει το περιεχόμενο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας) και θα γίνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων.

 

Το κύριο θέμα του Συνεδρίου θα είναι «Κρίσεις και Καταστροφές. Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις». Στο θέμα αυτό περιλαμβάνονται και οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή «εν δράσει» σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση των καταστάσεων που απορρέουν από τις κρίσεις και τις καταστροφές (κατάθλιψη, αυτοκαταστροφικές τάσεις, μετατραυματική συνδρομή στρες κλπ) θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου. Ωστόσο, θα γίνουν δεκτές και εργασίες σε οποιοδήποτε άλλο τομέα των επιστημών της συμπεριφοράς. Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδαwww.psychcongress2013.gr

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, στο κανάλι ΝΕΤ και ώρα 22.00 θα προβληθεί η εκπομπή  Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη και την ψυχική υγεία των Ελλήνων εν μέσω κρίσης. Ο κ. Στέλιος Στυλιανίδης, Αν. Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει λάβει μέρος στην εκπομπή και τοποθετείται σχετικά με το θέμα.

Εκ της Επιστημονικής Γραμματείας

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

 

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα στη Χώρα της Τήνου για την Ψυχική Υγεία στην Κρίση του Σήμερα 

 

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν Ημερίδα για την ψυχική υγεία, με θέμα «Νέες δυσκολίες, νέες ανάγκες, στην κρίση του σήμερα» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Οι ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Νίκος Πάγκαλης, Ψυχίατρος του Κλιμακίου Τήνου, που μίλησε για  τις Εξαρτήσεις.  Ο Ιορδάνης Παπαιωάννου, Παιδοψυχίατρος του Κλιμακίου Τήνου, που μίλησε για την Κακοποίηση παιδιών από άλλα παιδιά (bullying). Ο Νίκος Σχορετσιανίτης, Ψυχολόγος του Κλιμακίου Τήνου μίλησε για Ψυχοσωματικά Προβλήματα.  Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε η Ειρήνη Γεωργιάδου, Υπέυθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τήνου.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την  συνεργασία τον Δήμο Τήνο, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου για την παραχώρηση αίθουσας  στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Στέλλα Παντελίδου,                                                                                                    Αγγελική Μπουμπούλη,
Ψυχολόγος Msc                                                                                                          Ψυχολόγος
Επιστημονικά Υπέυθυνη                                                                                             Υπευθυνη Κλιμακίου Τήνου
Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ)                                                               Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 13η Ιουνίου 2012 και ημέρα Τετάρτη έγινε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Κ.Σ. Θέτις.

Η γιορτή περιλάμβανε όπως κάθε καλοκαίρι όμορφες μουσικές και τραγούδια από την χορωδία «Μουσική Αργώ», μπαζάρ με κατασκευές των ενοίκων μας, καλό φαί και πολύ-πολύ κέφι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν όλοι εκεί: Εθελοντές, εκπαιδευόμενοι, γείτονες, μέλη της κοινότητας, πρώην συνάδελφοι, εκπαιδευτές των ενοίκων, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κος Αγγελής.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής διεξαγωγή της γιορτής μας ,η λαχειοφόρος αγορά μας και κατ’ επέκταση η οικονομική ενίσχυση των καλοκαιρινών διακοπών των ενοίκων του Κ.Σ. Θέτις.

 

Περισσότερα...

Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας

Σε μία περίοδο εκτεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με άμεση και αισθητή επίπτωση στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) υλοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας (Βόρεια Προάστια Αττικής, Εύβοια, Κυκλάδες). Η παρέμβαση είναι διετούς διάρκειας (2011 – 2013) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org). Μέσω του Προγράμματος Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας επιχειρείται παρέμβαση μέσω λειτουργίας ομάδων συμβουλευτικής και υποστήριξης εφήβων, γονέων εφήβων και εκπαιδευτικών (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Οι ομάδες υλοποιούνται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, με κλινική εποπτεία και αξιολόγηση της αποδοτικότητας της παρέμβασης από εξωτερικούς αξιολογητές. Η παρέμβαση γίνεται βάσει δομημένου εκπαιδευτικού υλικού και ψυχολογικών τεχνικών. Σε μηνιαία βάση υλοποιούνται 71 ομάδες, ενώ ο συνολικά επωφελούμενος πληθυσμός ανέρχεται στα 865 άτομα. Οι συμμετέχοντες έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους για τη δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος.

Περισσότερα...

Αθήνα,  15 Ιούνιος 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Στέλιος Στυλιανίδης, Αν. Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι προσκεκλημένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» στο κανάλι MEGA, με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη, την Κυριακή 17/6, 07.00 – 10.00 το πρωί. Την ίδια ημέρα, ώρα 13.00 – 15.00, στο κανάλι της ΝΕΤ, ο κ. Στυλιανίδης είναι προσκεκλημένος στην εκπομπή που είναι αφιερωμένη στις εκλογές «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» με τους Τάκη Σαράντο και Γιάννη Σκάλκο. Σε αυτές τις παρεμβάσεις, ο κ. Στυλιανίδης, θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο ζήτημα της δημόσιας ψυχικής υγείας λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Εκ της Επιστημονικής Γραμματείας

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη στις 13 Ιουνίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του κοινοτικού σπιτιού «Η Θέτις», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Κ. Χαλανδρίου, στην διεύθυνση Καλύμνου 5 και Αμυκλών, όπου θα συναντηθούν ένοικοι, γείτονες, εθελοντές, συνεργάτες και προσωπικό. Ελπίζουμε ότι η παρέα μας θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη, κι ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καινούργιοι φίλοι θα είναι παρόντες. Η παρουσία όλων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά αποτελεί με το δικό του τρόπο ένα συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα της ελπίδας, της πλήρους ένταξης και των ίσων ευκαιριών, που σχηματοποιείται με τη διαρκή προσπάθεια και στήριξη της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ένοικοι του Κοινοτικού Σπιτιού κέρδισαν μια θέση στην τοπική κοινωνία του Κάτω Χαλανδρίου, στην οποία διαμένουν τα τελευταία χρόνια. Η βραδιά αυτή είναι παραδοσιακά η έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω, αφού μέχρι και αυτή τη στιγμή αρκετοί συμπολίτες τους βρέθηκαν δίπλα τους προσφέροντας είτε ηθικά, είτε υλικά. Γι’ αυτό το λόγο οι ένοικοι και το προσωπικό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους είναι και πάλι κοντά μας συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη στις 13 Ιουνίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του κοινοτικού σπιτιού «Η Θέτις», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Κ. Χαλανδρίου στην διεύθυνση Καλύμνου 5 και Αμυκλών.

Είναι μεγάλη μας τιμή που φέτος θα έχουμε χορηγία από την αίθουσα δεξίωσεων «Ελαιών-loft», η οποία θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου τον μπουφέ της γιορτής, δημιουργώντας μια εξαιρετική διακοσμητική ατμόσφαιρα στο χώρο του κήπου μας.

Το «Ελαιών-loft» βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού (Βέλους 3 & Ναυτικού, Ελαιώνας). Είναι μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες δεξιώσεων στην ευρύτερη περιοχή, φιλοξενεί και οργανώνει εταιρικές εκδηλώσεις, συνέδρια & εκθέσεις, καθώς και κοινωνικές δεξιώσεις (γάμος, βάπτιση).

Οι ένοικοι και το προσωπικό του κοινοτικού σπιτιού « Η Θέτις».

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Ανακοινώσεις - Νέα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook