Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου. Φέτος αφιερώσαμε τη μέρα αυτή στα παιδιά των εργαζομένων του Φορέα και καταφέραμε να «κλέψουμε» και εμείς λίγη από την παιδικότητά τους για να υποδεχθούμε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Από το πρόγραμμα της εκδήλωσης δε θα μπορούσαν να λείπουν οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όπου όλα τα παιδιά άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και δημιούργησαν. Καθοδηγητές τους στο «ταξίδι» αυτό μέλη από το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια.

Στη συνέχεια, το “Θέατρο Ημέρας” «παρέσυρε» τους μικρούς ήρωες της παρέας σε ένα εορταστικό θεατρικό παιχνίδι, όπου το κάθε παιδί υποδύθηκε το δικό του ρόλο.

Η εκδήλωση αυτή είχε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, χαρακτήρα αλληλεγγύης και προσφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι του Φορέα συγκέντρωσαν είδη ανάγκης για παιδιά που μας χρειάζονται.

Τις θερμές μας ευχαριστίες στο Δήμο Χαλανδρίου για την διάθεση του χώρου, αλλά και στους χορηγούς μας που προσέφεραν προϊόντα για το μπουφέ της εκδήλωσης.

               

 

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μια «Γιορτή Τέχνης» για το Οικοτροφείο Πεντέλης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση αυτή απέδειξε σε όλους μας πως οι αποστάσεις δεν είναι αρκετές για να χωρίσουν τους ανθρώπους. Μέρα με τη μέρα, γινόμασταν αποδέκτες αγάπης και στήριξης από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που σταθήκατε αρωγοί στο καλλιτεχνικό μας αυτό εγχείρημα και το εμπλουτίσατε με τις δικές σας δημιουργίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αψηφήσατε τις χιλιομετρικές αποστάσεις και βρεθήκατε στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου για να μας γνωρίσετε από κοντά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας και μας δώσατε ώθηση για το επόμενο καλλιτεχνικό βήμα.

Δε θα μπορούσαμε όμως να μην απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Χαλανδρίου για την άριστη συνεργασία και ανταπόκρισή του σε ότι χρειαστήκαμε.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις πιο ζεστές μας ευχαριστίες στους χορηγούς μας, που με την ευαισθησία και την κοινωνική τους αλληλεγγύη δίνουν ζωντάνια στα όνειρά μας.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πιστοί στην παράδοσή μας σας προσκαλούμε να υποδεχθούμε μαζί τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Το Οικοτροφείο Πεντέλης «στην @κρη της πόλης» διοργανώνει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.30.

Σας περιμένουμε σε ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, το οποίο θα «ντυθεί» μουσικά με τις ξεχωριστές μελωδίες από τις «Αλληλέγγυες Νότες».

Και οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους που αγκάλιασαν για μια ακόμη χρονιά το θεσμό μας αυτό και στήριξαν με την προσφορά τους τη διοργάνωση.

                            

 

                           

                                   

 

 To Κέντρο Ημέρας "Franco Basaglia" της ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου θα διοργανώσουν ημερίδα με τίτλο: "Η Υγεία της Ψυχής στην πόλη μας" την Δευτέρα 18/05/2015 και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα). Η ημερίδα η οποία θα έχει την μορφή ανοιχτού διαλόγου με την κοινότητα θα έχει τις εξής θεματικές ενότητες:

 • Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία: Μύθοι και αλήθειες
 • Στίγμα και κοινωνικός αποκλεισμός
 • Κατάθλιψη σε παιδιά και Εφήβους
 • Υπηρεσίες Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα "Franco Basaglia" στο Μαρούσι
 • Συζήτηση με το κοινό
Ομιλητές: 
 • Αντώνης Χατζημανώλης , Ψυχίατρος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων "Franco Basaglia"
 •  Φώτης Βασιλόπουλος , Ψυχολόγος , εργαζόμενος ΚοιΣΠΕ Ηλιοτρόπιο , συνεργάτης του Κέντρου Ημέρας
 • Φωτεινή Ιωαννίδη, Ψυχολόγος Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. , Δήμος Αμαρουσίου
 • Αλέξης Κροκιδάς , Κοινωνικός Λειτουργός , Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα 

 

 Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση εθελοντών που πραγματοποίησε το Οικοτροφείο Ψ.Κ.Α. Λιβαδειάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

 

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση μελών της δομής στις 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00 στο Art Cafe Αστραδενή. Η προφορική αφήγηση αποτελεί τον πυρήνα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  20 Μαρτίου, έχοντας τις ρίζες της στην εκδήλωση αφήγησης  «Η Ημέρα όλων των Παραμυθάδων», η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία, στις 20 Μαρτίου 1991 και συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνικότητα του ανθρώπου.

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εθελοντές της δομής, Κατερίνα Ρόγγα, Γιώργος Λάιος και Άντζελα Μιχαλοστάμου, μας «αφηγήθηκαν» την εμπειρία τους για την εθελοντική τους δράση στο οικοτροφείο καθώς και το προστατευμένο διαμέρισμα τη δομής, που λειτουργούν στην Λιβαδειά, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, Καράλη Ελένη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος, Msc.

 

fwto

 

Η κα Ρόγγα Κατερίνα ανέφερε: Εργάζομαι εθελοντικά στην ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς τους τελευταίους 9 μήνες και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στο συγκεκριμένο θεραπευτικό πλαίσιο, οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει είναι πολλές και ποικίλες. Αν και τις πρώτες μέρες της εργασίας μου στη δομή θεωρούσα ότι θα ήταν αρκετά δύσκολο να επικοινωνήσω και να έρθω κοντά με τους ενοίκους που διαμένουν εκεί, η άποψη αυτή άλλαξε ριζικά μετά το τέλος του πρώτου, κιόλας, μήνα. Παρά το γεγονός, ότι τα άτομα στο συγκεκριμένο πλαίσιο πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, επικοινώνησα και δέθηκα συναισθηματικά μαζί τους. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να είμαι ειλικρινής απέναντι τους, να δείχνω σεβασμό στις απόψεις και τις ανάγκες τους και το βασικότερο απ' όλα να εκφράζω πραγματικό ενδιαφέρον για εκείνους και τα προβλήματα τους. Σημαντική, επίσης,  ήταν η βοήθεια του προσωπικού, στο να εδραιωθεί η σχέση μας.

       fwto 2   

   

Για αρχή, θα αναφερθώ στο ρόλο μου ως εθελόντρια, ο οποίος αφορά αρμοδιότητες όπως τη συνοδεία των ενοίκων σε εξωτερικούς περιπάτους στην περιοχή της Λιβαδειάς, καθώς και τη δημιουργία ομάδων ζωγραφικής ή ανάγνωσης περιοδικού, με στόχο την διαρκή ενασχόληση τους με δραστηριότητες που οξύνουν τη σκέψη και την κρίση τους. Όσον αφορά στους περιπάτους στην περιοχή της Λιβαδειάς, διαπίστωσα ότι ήταν ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική διάθεση των φιλοξενούμενων. Τους ευχαριστεί να βγαίνουν έξω, να συναναστρέφονται με κόσμο, να γνωρίζουν καινούρια άτομα και να μιλούν μαζί τους και γενικότερα να απολαμβάνουν τις "μικροχαρές" της ζωής όπως είναι για παράδειγμα ένας καφές δίπλα στο ποτάμι της πόλης. Ευχάριστη έκπληξη, ωστόσο, μου προκάλεσε και η στάση που διατηρεί η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης απέναντι στους ενοίκους κατά τη διάρκεια των εξωτερικών περιπάτων μας. Οι περισσότεροι είναι αρκετά πρόθυμοι να μιλήσουν μαζί τους, να μάθουν για τυχόν προβλήματά τους και να τους βοηθήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες που αντιμετωπίζουν τους ενοίκους με επιφυλακτικότητα.

   Οι ομάδες ζωγραφικής ή ανάγνωσης περιοδικού δίνουν τη δυνατότητα στους ενοίκους να βελτιώσουν τη σκέψη τους, εκφράζοντας τη γνώμη τους για τα διάφορα θέματα που διαβάζουν στα περιοδικά, όπως και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσω της ζωγραφικής. Επιπλέον, η ανάγνωση περιοδικού προσφέρει ένα επιπλέον όφελος, αφού οι ένοικοι συνδέονται με την πραγματικότητα ενεργά, τοποθετούμενοι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Πέραν των ωρών που αφιερώνονται στην οργάνωση ομάδων και τη  συνοδεία στους εξωτερικούς περιπάτους, οι υπόλοιπες ώρες στη δομή καλύπτονται είτε παίζοντας διάφορα παιχνίδια με τους ενοίκους, όπως τάβλι, η συζητώντας μαζί τους για προβλήματα που πιθανόν τους απασχολούν.

  Συνοψίζοντας, όλη αυτή η εμπειρία μου στην ΕΠΑΨΥ με βοήθησε να εξελίξω τις γνώσεις μου στον τομέα της ψυχολογίας, ενώ παράλληλα συντέλεσε στο να ευαισθητοποιηθώ περισσότερο απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ψυχικές νόσους όπως και να κατανοήσω ότι πίσω από τις ταμπέλες που συνηθίζουμε να τους αποδίδονται βρίσκονται άνθρωποι με ανάγκες και συναισθήματα που χρειάζονται το σεβασμό, την αγάπη και την βοήθεια μας."

 

 fwto4

 

Στην συνέχεια, ο κος Λάιος Γιώργος μίλησε για την χρησιμότητα της αφήγησης, ως  θεραπευτική συνομιλία

«σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με καινούργια ματιά.

… η απλότητα των σχέσεων φαίνεται ό,τι πιο γνήσιο, αφυπνίζεται το ένστικτο. Μέσα από μια ανταλλαγή ενέργειας η αφήγηση επιτρέπει να εμπιστεύεσαι τον άλλο χωρίς φόβο. Το μυαλό και η ψυχή γεμίζουν εικόνες και χρώματα που μας θωρακίζουν συναισθηματικά όλους μας.

Όταν σκέφθηκα να δουλέψουμε επάνω στην ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα ξεκλείδωναν τόσα συναισθήματα, να σκάψουν βαθιά μέσα τους και να αναζητήσουν βαθύτερες έννοιες και να βρουν αλληγορίες!!!

…το ξάφνιασμα είναι μεγάλο όταν «προβάλλεις» τη σκέψη μιας μαθηματικής πράξης στο κενό – τάχα διερωτώμενος - …ένα λεπτό έχει 60’’, η μέρα 24 ώρες, πόσα…???

…η απάντηση έρχεται από το Ν… αιφνιδιαστική, γρήγορη, απόλυτα σωστή…86.400 δευτερόλεπτα!!!

Όποιος βιώνει μια τέτοια εμπειρία ξεφεύγει από την μονοτονία, νοιώθει μια πραγματική εσωτερική πληρότητα.

… μια εμπειρία που κάνει τα απλά πράγματα να φαίνονται μεγάλα και σημαντικά!!!

 

fwto3

 

Το απόμακρο του βλέμματος γαληνεύει σιγά-σιγά δίνοντας ένα τόνο μαγικό, κάνοντας του χρόνο να σταματάει κι όταν διερωτάσαι πως γίνεται αυτό η Κ….. απαντάει: Χρόνου Φείδου.

Είναι ένα ταξίδι που όταν πλησιάζεις τον κόσμο αυτό με αγάπη και αρχοντιά, ανακαλύπτεις αξίες που με αγάπη κάνουν τον άνθρωπο πιο άνθρωπο!!!

…Κι ενώ αρχικά στην αντίληψη του κόσμου υπήρχε ένα μούδιασμα όλες οι δράσεις και η συνεργασία με άλλες κοινωνικές ομάδες «προκάλεσαν» την κοινή λογική να κάνει απρόβλεπτα άλματα και να στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις όπου γεννιούνται νέες εμπειρίες.

Στόχος είναι οι βασικές αξίες να βάλουν τη σκέψη σε μια σειρά και να γίνει μέσο αυτοπροσδιορισμού ενεργώντας αυθόρμητα, αναζητώντας αλήθειες με κομψότητα και καλαισθησία!!!

…η αφήγηση γίνεται μέσα από βιωματική προσέγγιση σε ένα περιβάλλον που οι ιστορίες δημιουργούν πλούσια ερεθίσματα για να είναι το κάθε άτομο καλά με τον εαυτό του!!!

…και σαν νοιώσουν ελεύθεροι αποκαλύπτονται εκφραστικές δυνατότητες για το κάθε άτομο με τη δική του απόλυτη μοναδικότητα!!!»

Η κα Μιχαλοστάμου Άντζελα θέλησε να μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία, ως λήπτης υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τον τρόπο, που αντιμετώπισε την ψυχική νόσο με την βοήθεια συγγενών της καθώς και μελών του προσωπικού της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς και περιέγραψε την προσωπική της εμπειρία ως σήμερα, που έχει ενταχθεί στην ομάδα εθελοντών του οικοτροφείου, ενώ κλείνοντας επεσήμανε ότι: «Εθελοντισμός είναι να προσφέρει κάποιος με τη θέληση του, να στρατεύεται οικειοθελώς.

Όταν αποφάσισα να γίνω εθελόντρια δεν φανταζόμουν πόσα εγώ θα έπαιρνα από αυτή τη προσφορά μου.  Πόσα υπέροχα συναισθήματα θα ένοιωθα δίνοντας λίγο από το χρόνο μου. Κάνω ανθρώπους ευτυχισμένους και κοντά τους γίνομαι και εγώ.

Ο εθελοντισμός για μένα είναι μεγαλείο ψυχής.

Προτρέπω τους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές.»

Η συνάντηση έκλεισε με ιστορίες του Jorge Bucay από τα μέλη της ομάδας αφήγησης, που πραγματοποιείται στον χώρο του οικοτροφείου από το 2013 και συντονίζει ο κος Λάιος Γιώργος, αφηγητής και μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

 

 fwto5

 

 

Ευχαριστούμε όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και το Art Café Αστραδενή, που φιλοξένησε την εκδήλωση.

  

 
logo

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης (ΜΑΖΙ) και το Ψυχιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Salten σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) με αντικείμενο την ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη» που αφορά σε δράσεις προώθησης της αυτοβοήθειας, της θεραπευτικής υποστήριξης και της δικτύωσης στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.  

Θα μιλήσουν:

 • Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Επιστ. Διευθυντής ΕΠΑΨΥ, Επιστ. Υπεύθυνος Προγράμματος
 • Αγγελική Μενεδιάτου, Κλ. Ψυχολόγος, Πρόεδρος και Επιστ. Διευθύντρια Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης ΜΑΖΙ
 • Κώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ρ.Σ. «Στο Κόκκινο 105.5», Μέλος ΔΣ ΚΕΘΕΑΑ
 • Σοφία Κουβελάκη, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων, Ίδρυμα Μποδοσσάκη

 

Με την υποστήριξη του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο 105.5»

 

Πληροφορίες: κ. Ε. Καρτερολιώτη, 2108100901


Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης "Μαζί", το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια - απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

 

Δελτίο Tύπου για την Hμερίδα: "Εκπαίδευση, Τέχνες, και Ψυχική Υγεία"

και τη βράβευση των μαθητών από το 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στις 15/12/2014 στη Λιβαδειά η ημερίδα: "Εκπαίδευση, Τέχνες, και Ψυχική Υγεία", που διοργάνωσαν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Βοιωτίας, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Την ημερίδα άνοιξαν ο κ. Ηλίας Τζαμτζής, Δ/ντής της ΔΔΕ Βοιωτίας και η κα Ελένη Τσανήρα, από το ΣΟΨΥ Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν  οι ακόλουθες παρουσιάσεις από τους αντίστοιχους ομιλητές:
 • "Όταν το Αν και το Αμάν συνάντησαν τον μάγο .. Σαν: Η θεατρική μεταφορά ως καταλύτης στην εκπαιδευτική και θεραπευτική διαδρομή", από την κα Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Ηθοποιό, Ψυχολόγο, Δραματοθεραπεύτρια.
 • "Τα οφέλη της Τέχνης του Χορού και της Χοροθεραπείας στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία", από την κα Σταύρου Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, συνεργάτιδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.
 • "Εικαστικά – Πρόληψη - Θεραπεία και Αποκατάσταση, παραδείγματα εικαστικής ψυχοθεραπείας", από την κα Παπαϊωάννου Δέσποινα, Εικαστική θεραπεύτρια.
 • "Η Τέχνη ως Διορθωτική της Οπτικής Αντίληψης των εφήβων"από τον κο Βαφειάδη Κωνσταντίνο, Εκπαιδευτικό, Διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας, απόφοιτο ΑΣΚΤ, Θεολογίας και του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της τέχνης του ΕΚΠΑ.
 • "Τέχνη και Ψυχική Υγεία: Η συμβολή της τέχνης στην ανθρώπινη αυτοεκπλήρωση", από τον κο Αγγέλου Κωνσταντίνο, Εκπαιδευτικό Αισθητικής Αγωγής, Εικαστικό Καλλιτέχνη και Επιμελητή Εικαστικών Δράσεων.
 • "Τέχνη και Εκπαίδευση Ενηλίκων", από την και Μερτζάνη Ασημίνα, (Msc) Κοινωνιολόγο, Εκπαιδευτικό ΣΔΕ Ορχομενού, Υπ. Εκπαίδευσης Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ δήμου Μαρκοπούλου- Μεσογαίας και η παρουσίαση,
 • "Εικαστική συνάντηση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στη σχολική κοινότητα", από τον κο Ηλία Ιωάννη, Εκπαιδευτικό, M.Ed, Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ε.-Κ. Καράλη, Ψυχολόγος MSc και Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων προβλήθηκαν ψηφιακά, τα έργα που υποβλήθηκαν στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 265 μαθητές από 24 σχολεία της Βοιωτίας που υπέβαλαν 281 έργα ζωγραφικής. Ακολούθησε η βράβευση των διακριθέντων μαθητών.
Τα Βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:
 • 1ο βραβείο στη μαθήτρια Σιαμπάνη Ελένη, του 3ου Γυμν. Λιβαδειάς.
 • 2ο βραβείο στο μαθητή Πήλιουρη Δημήτρη, του ΕΠΑΛ Θήβας.
 • 3ο βραβείο στη μαθήτρια Μπουλουγούρη Πετρούλα, του ΓΕΛ Οινοφύτων.
Οι Διακρίσεις απονεμήθηκαν ως εξής:
 • Μικτής Τεχνικής, Θεοδώρου Αριστείδης, ΓΕΛ Σχηματαρίου,
 • Σχεδίου, Μπουμπουκιώτη Μαρία –Ελένη, 2ο Γυμν. Λιβαδειάς,
 • Απόδοσης χώρου, Μαλιάτση Άσπα, Γυμν. Οινοφύτων,
 • Εικαστικής δύναμης, Δραγανούδη Σοφία, 5ο Γυμν. Θήβας,
 • Σύνθεσης, Καντά Φαίη, 1ο Γυμν. Λιβαδειάς,
 • Χρώματος, Θεοδώρου Κωνσταντίνος, Γυμν. Αντίκυρας,
 • Ανεικονικής ζωγραφικής, Κούστας Αναστάσιος, 2ο Γυμν. Θήβας,
 • Υπερρεαλιστικής γραφής, Φλαμούρ Καράϊ, Γυμν. Αράχωβας,
 • Σημειολογικού περιεχομένου, Νταβανέλου Άρτεμις, 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς.

Για την επιτυχία του διαγωνισμού ήταν καθοριστική η συμβολή των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Εικαστικών, του οποίους και ευχαριστούμε, όπως και τον κο Βαφειάδη Κωνσταντίνο, εκπαιδευτικό, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.
Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τη διάθεση της αίθουσας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κο Καραβά Ιωάννη, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρείας "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", η οποία κάλυψε εξ’ ολοκλήρου το κόστος της ημερίδας και ήταν επίσης χορηγός των χρηματικών επάθλων που συνόδευαν τα 3 πρώτα βραβεία.
 
Όλα τα έργα των μαθητών θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας:http://sumstanvoi.blogspot.gr
 
Από τη ΔΔΕ Βοιωτίας
το ΣΟΨΥ &
την ΕΠΑΨΥ Βοιωτίας
 
 
 
 
 
 
 
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμη χρονιά θα ρίξει την αυλαία της και αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε μαζί σας. Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης «στην @κρη της πόλης» της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) διοργανώνει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 και σας προσκαλεί σε μια όμορφη μουσική βραδιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα έχουμε τη χαρά να έχουμε στην όμορφη παρέα μας τον κ. Λούσκο Γιώργο, ο οποίος θα μας παρασύρει σε μουσικά εορταστικά μονοπάτια.

Ο κ. Φερέτος Νικόλαος και η Feedback Entertainment, με τον επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό που διαθέτει, θα μας προσφέρει για μια ακόμη χρονιά τις υπηρεσίες της.

 

 

 

Για τον πλούσιο μπουφέ της εκδήλωσής μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Μπαλαδάκη Δημήτριο, Υπεύθυνο του Celebrity Catering.

 

 

Ιδιιαίτερη χαρά μας έδωσε ο κ. Τζεβελεκάκης και η Word Processing που για δεύτερη χρονιά υποστηρίζει την προσπάθειά μας με το έντυπο υλικό. 

 

 

 

Και επειδή δεν μπορούν να υπάρξουν Χριστούγεννα χωρίς όμορφα δώρα, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο αγορά μας και έτσι διαμορφώθηκε μια ξεχωριστή λίστα δώρων που θα μοιραστούμε μαζί σας. Πιο συγκεκριμένα:

                                       

Το Αρχοντικό Ζαφειροπούλου προσφέρει μια 2ήμερη διαμονή    

                      σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

 

       

        Οι Δρυάδες Suites προσφέρουν  μια 1ήμερη διαμονή    

                     σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

 

  

        Η Pension Αέρινον προσφέρει μια 1ήμερη διαμονή    

                     σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

   

                                                                 

       

    Το Hotel Mikri Archontissa προσφέρει μια 1ήμερη διαμονή    

                         σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

                                                                                                               

                                                                              

                          Δωροεπιταγή 100 ευρώ

                                        

   

                           

                           Παραϊατρικά προϊόντα

 

 

 

 
 

  

                        

                             Δύο γεύματα των 2 ατόμων

 

 

 

 

      

                             Γεύμα 2 ατόμων

 

 

                          Υπηρεσίες κομμωτηρίου

 

 

 

                             1 m3 ξύλα τζακιού

 

 

 

 

      

                             ½ m3 ξύλα τζακιού

 

 

 

 

                       Προϊόντα περιποίησης

 

 

 

 

 

                           Προϊόντα περιποίησης

 

 

 

 

                           Αισθητική Δερματολογία

 

 

 

 

 

   

                                                               

                                                  

                                                    Είδη βιβλιοπωλείου

 

 

 

Καλάθι με χειροποίητα προϊόντα

 

 

 

 

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση, Τέχνη και Ψυχική Υγεία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Θα ακολουθήσουν:

 • Ηλεκτρονική Έκθεση – Προβολή των Έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ψυχική Υγεία (247 μαθητές με 261 έργα) και
 • Βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Συμβουλευτικός Σταθμός Νέως, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

 

 

 

Ο Δήμος Λεβαδέων, η Δ/νση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς (Οικοτροφείο & Προστατευμένο Διαμέρισμα), το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Οικοτροφεία Λιβαδειάς ΑΙΑΣ – ΔΙΑΣ – ΜΟΛ)  πραγματοποίησαν στις 3 Δεκεμβρίου μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σχολικών τάξεων Δημοτικών Σχολείων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσιάστηκαν βιωματικές προσεγγίσεις τυφλότητας και κινητικής αναπηρίας, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της πόλης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις καθημερινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρίες και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν.  

Επιπλέον, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κα. Παπαθωμά Φανή, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα. Πούλου Γιώτα, η Αντιδήμαρχος, κα. Νταντούμη Ιωάννα, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου και του Προστατευμένου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, κα. Ελένη Κωνσταντίνα Καράλη και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου ΜΟΛ του ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς, κα. Τζένη Μήτσιου, απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία, αποσπάσματα από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine saint Exupery με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Λάιο και τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων του οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς καθώς και μουσικό πρόγραμμα με τον Δ/ντή Τμημάτων Μουσικής του Δήμου Λεβαδέων, κ. Γ. Κοσμίδη και τη σολίστ, κα. Ισμήνη Μαντζουράνη.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και Έκθεση από την ομάδα φωτογραφίας που λειτουργεί στα πλαίσια του Οικοτροφείου και του Προστατευμένου Διαμερίσματος της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, με συντονιστή τον κο Γκίνη Χρήστο. Η εκδήλωση έκλεισε με  δεξίωση στο εντευκτήριο του Διοικητηρίου.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook