Εκδηλώσεις

To Oικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λυκόβρυσης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας συµµετέχει στην "Έκθεση και Βazaar ∆ηµιουργών τέχνης" που διοργανώνει το ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισµός-Πολιτισµός) του ∆ήµου Λυκόβρυσης.

 

Ο Δήμος Λεβαδέων,  

η Δ/νση Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,

η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Οικοτροφεία Λιβαδειάς ΑΙΑΣ – ΔΙΑΣ – ΜΟΛ)  

σας προσκαλούν

να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον ΣΟΨΥ Βοιωτίας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας πραγματοποίησαν μια σειρά εκδηλώσεων στην Βοιωτία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών. Στις 10 Οκτωβρίου συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς βρέθηκαν οι νοσηλευτές της ΕΠΑΨΥ για δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και οξυγόνου, από τις 9 ως τις 12 το πρωί, τους οποίους επισκέφτηκαν 150 συμπολίτες μας. 

Στον χώρο του Οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την συμμετοχή μελών των Οικοτροφείων του ΕΚΕΨΥΕ, ο ΣΟΨΥ Βοιωτίας, η Αντικαρκινική Εταιρεία Λιβαδειάς καθώς και εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος διαγωνισμός ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία, σε συνεργασία με τον ΣΟΨΥ και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας, με παράλληλες ομιλίες και βιωματικές δράσεις για τους μαθητές ως και τις  21 Νοεμβρίου 2014.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεων, το Αλουμίνιον της Ελλάδος για τα έπαθλα, που προσέφερε προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ζωγραφικής καθώς και τον κύριο Γεώργιο Χήνα, με την ευγενική χορηγία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ, οι οποίοι αγκάλιασαν και έδωσαν ώθηση στις δράσεις, καθώς και όλους όσοι πλαισίωσαν με την παρουσία τους τις δράσεις.

Η ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον ΣΟΨΥ Βοιωτίας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας σας καλούν σε μια σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην Βοιωτία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών. Στις 10 Οκτωβρίου συγκεκριμένα:

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία) Λιβαδειάς, οι νοσηλευτές της ΕΠΑΨΥ θα βρίσκονται για δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και οξυγόνου, από τις 9 ως τις 12 το πρωί.
 
 
Στον χώρο του οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ, Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 42, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών
 
Σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας αρχίζει ο 2ος διαγωνισμός ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία, σε συνεργασία με τον ΣΟΨΥ και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας, με παράλληλες ομιλίες και βιωματικές δράσεις για τους μαθητές.
 

Θα είμαστε και εμείς εκεί για πρώτη χρονιά!

Σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας

και να γιορτάσουμε μαζί σας!

 

 

- One day to make a difference! -

12Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014,  10.00 - 19.00

Θησείο, Πεζόδρομος Απ. Παύλου (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ)

 

 «One day to make a difference!», με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 12η συνεχή χρονιάσε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού. Θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί  «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», «four Elements».

Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Παιδικά χωριά SOS, Κέντρο στήριξης Οικογένειας ΚΕ.Σ.Ο, Κέντρο Ζωής, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, «Μείνε Δυνατός» ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.

Πληροφορίες: Σέμη Γκούφα, κιν.: 6979362166 τηλ. & Fax:  210-8677872,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για να δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

 

To Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 3.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, δοκιμάζουμε και αγοράζουμε προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα κέρδη μετατρέπονται σε τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Δομή Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Χαλανδρίου.

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας!

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στις 11 Σεπτεμβρίου, στο ισόγειο του Νερόμυλου στην περιοχή της Κρύας.

Η έκθεση, αποτέλεσμα της ομάδας φωτογραφίας, που λειτούργησε τον προηγούμενο χρόνο στα πλαίσια του Οικοτροφείου καθώς και του Προστατευμένου Διαμερίσματος, με τον συντονισμό του κου Γκίνη Χρήστου, αποτέλεσε τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινότητας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την ψυχική υγεία και να συνομιλήσουμε με πλήθος πολιτών και εκπροσώπους τοπικών φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την στήριξη.

Η έκθεση φωτογραφίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2014».

 

Το Οικοτροφείο Ψ.Κ.Α. Λιβαδειάς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σας προσκαλεί στα Τροφώνια 2014 και ειδικότερα στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κρύας, στο ισόγειο του Νερόμυλου, στις 11 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 ως και τις 22.00. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο της ομάδας φωτογραφίας, που λειτούργησε στα πλαίσια του Οικοτροφείου καθώς και του Προστατευμένου Διαμερίσματος, με τον συντονισμό του κ. Γκίνη Χρήστου.
 
 
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

 

Το Θέατρο Ρεματιάς θα υποδεχθεί σήμερα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. τη Big Band της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου. Η μουσική βραδιά έχει παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου.

 

Στις 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά με την συμμετοχή φιλοξενούμενων του Οικοτροφείου, καθώς και του Προστατευμένου Διαμερίσματος Λιβαδειάς της ΕΠ.Α.Ψ.Υ.. Ευχαριστούμε τον μουσικό, κ. Φρίξο Καλούδη, το Καφέ Αστραδενή για την στήριξη καθώς και όλους τους φίλους, που τραγούδησαν μαζί μας δίπλα στο ποτάμι.

Καλό καλοκαίρι!

Μέλη του Οικοτροφείου Ψ.Κ.Α. Λιβαδειάς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών, που πραγματοποιήθηκε στο Κυριάκι, την Λιβαδειά, Δαύλεια, Αράχωβα, Αντίκυρα, Χαιρώνεια, Ορχομενό, Αλίαρτο και Πόντζα, από τις 25 ως και τις 29 Ιουνίου. Σε αυτό το πενθήμερο συμπεριλήφθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις όπως ημερίδες, μουσικές και πολιτιστικές διαδρομές καθώς και αφηγήσεις, Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τo Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και ειδικότερα τον υπεύθυνο, κ. Λάιο Γιώργο για την επιτυχημένη διοργάνωση και την άριστη συνεργασία.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook