Εκδηλώσεις

Η ΔΔΕ Βοιωτίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, αξιοποιώντας το επιτυχές περσινό δοκιμαστικό εγχείρημα, λειτούργησαν Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης, για νέους/ες και εφήβους, σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και το ΕΚΕΨΥΕ,  στοχεύοντας σε μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας. 

Την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 17:00 σας καλούμε στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ, που θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, για να κλείσουμε τον όμορφο κύκλο συναντήσεων, που άνοιξε τον προηγούμενο χρόνο!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Χειροποίητων Κοσμημάτων και Κατασκευών της κας. Στυλιανίδη Δέσποινας η οποία πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Ιουνίου στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα).

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία φιλοξενήθηκε σε έναν πολύ όμορφο χώρο όπου μπορέσαμε να υποδεχθούμε τους προσκεκλημένους μας και να τους ενημερώσουμε για το έργο και τις δράσεις της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και του Κοι.Σ.Π.Ε. «Ηλιοτρόπιο».

Ο κ. Συμεωνίδης Νίκος, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) «Ηλιοτρόπιο», προλόγησε την κα. Στυλιανίδη και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην κα. Τσαλίκογλου Φωτεινή, Καθ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία αναφέρθηκε πολύ εύστοχα στην έννοια και την αξία της δημιουργικότητας ανεξαρτήτως ηλικίας και ως μέσου απόδρασης σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει ο κ. Στυλιανίδης Στέλιος, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., ο οποίος απήυθυνε έναν σύντομο σχολιασμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι περευρέθησαν στην εκδήλωση, υποστηρίζοντας την προσπάθεια των ληπτών ψυχικής υγείας, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο επαγγελματισμό στις αρμοδιότητες που τους ανατέθηκαν, επιβεβαιώνοντας το δυναμικό που μπορεί να διαθέτει ένας λήπτης ψυχικής υγείας με την κατάλληλη υποστήριξη.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την κα. Στυλιανίδη Δέσποινα, η οποία μέσα από τις ξεχωριστές δημιουργίες της απέδειξε ότι η δημιουργικότητα, η παραγωγικότητα και η όρεξη για ζωή δεν έχουν ηλικία. «Δουλεύω για το σήμερα και δε φοβάμαι το αύριο», μια δική της αλήθεια που μπορούμε να υιοθετήσουμε όχι μόνο για να κάμψουμε τους φραγμούς που θεωρούμε ότι μπορεί να επιφέρει η ηλικία, αλλά και κάθε δυσκολία που μπορεί να κρύβει η καθημερινότητα.

Τέλος, ευχαριστούμε την εταιρεία EVIN Intzoglou, καθώς με τον εξοπλισμό της μπορέσαμε να εκθέσουμε τις χειροποίητες δημιουργίες που κέρδισαν ένα κομμάτι της καρδιάς μας.

 

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 68, 15125, ΜΑΡΟΥΣΙ. Τηλ: 210 8056920, Fax: 210 8056921

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                   

www.me–psyxi.gr - www.epapsy.gr

 

Η καλοκαιρινή γιορτή του Κοινοτικού Σπιτιού «Η Θέτις» έγινε όπως κάθε χρόνο στον κήπο μας. Μαζί μας, αγαπημένοι φίλοι, γείτονες, εθελοντές, εκπαιδευόμενοι, συνάδελφοι και ένοικοι δομών της ΕΠΑΨΥ. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή σας στην επιτυχία της εκδήλωσης. Μας δώσατε μεγάλη χαρά. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Οι "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας" του Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε μια συνάντηση εθελοντών και ομιλία με αντικείμενο «Τράπεζα εθελοντικού χρόνου και δράσεις αλληλεγγύης» από την κα. Ν. Ρουμπάνη, Πρόεδρο Δικτύου Γυναικών Ευρώπης - εκπαιδευτικό.

 

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με τους προσκόπους, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σ' ένα παιχνίδι χαράς και αλληλεγγύης.
 
Το Σάββατο 21 Ιουνίου, από τις 10.00 πμ. μέχρι τη 13.00 μ.μ. "Παίζουμε Προσκοπικά" και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Χαλανδρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί 528 ωφελούμενους και το Συσσίτιο 194.
 
Ενώνουμε τις δυνάμεις και δημιουργούμε αλυσίδα αλληλεγγύης
 
για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη
 

Το Οικοτροφείο ΨΚΑ Λυκόβρυσης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης (ΜΑΖΙ) και την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε ένα Διήμερο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΥΘΩΝ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Βοιωτία 25 Ιουνίου - 29 Ιουνίου 2014
(Κηριάκι, Λιβαδειά, Αράχωβα, Αντίκυρα, Δαύλεια, Χαιρώνια, Ορχομενός,  Αλίαρτος, Πόντζα)

Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην Λιβαδειά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία από 25 έως 29 Ιουνίου 2014.  Η συμμετοχή μας είναι το αποτέλεσμα της ομάδας θεάτρου, που πραγματοποιείται τον τελευταίο χρόνο στην δομή, με πρωταρχικό στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, αλλά και την προβολή και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των θρύλων και των παραδόσεων.

 

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πατήστε εδώ.

 

ΠΗΓΗ: http://festivalvoiotias.blogspot.gr

Οι ένοικοι, το προσωπικό και οι εθελοντές του Κοινοτικού Σπιτιού "Η Θέτις" σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 19.30 (Καλύμνου 5, Κ. Χαλάνδρι).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) 5ου Το.Ψ.Υ. «Ηλιοτρόπιο» θα συναντηθούν σε μια εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα που επιβεβαιώνει την αστείρευτη πηγή φαντασίας και δημιουργικότητας την οποία διαθέτει κάθε άτομο που διανύει την τρίτη ηλικία. 

Η κα. Στυλιανίδη Δέσποινα θα πραγματοποιήσει Έκθεση Χειροποίητων Κοσμημάτων & Κατασκευών με θέμα «Τρίτη ηλικία και δημιουργικότητα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Σύλλογο Κωσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα) από 15 έως 18 Ιουνίου και ώρες 18.30 – 21.30.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Ιουνίου και ώρα 18.30, η κα. Τσαλίκογλου Φωτεινή, Καθ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, θα πραγματευθεί το θέμα της δημιουργικότητας κατά την περίοδο της τρίτης ηλικίας.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου των δύο Φορέων και τη συνέχιση των προσπαθειών τους για την ενεργοποίηση και αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

 

Δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή

Εμμάνουελ Καντ

 

Οι «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του Δήμου Χαλανδρίου προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 17:30 στην Αίθουσα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου (Στ. Παπάγου 7, 2ος όροφος).

 

 

 

Με χαρά σας προσκαλούμε και φέτος στο περίπτερό μας στην 48Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Ελάτε να συζητήσουμε για θέματα Ψυχικής Υγείας, αλλά και να απολαύσετε το Ανοιξιάτικο Bazaar που έχουμε ετοιμάσει με πολύ καλή διάθεση.

Ενισχύστε το έργο μας "με Ψυχή"

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook