Εκδηλώσεις

Το Πειραματικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου το Σάββατο 10/5 και ώρα 21.00 θα παρουσιάσει το θεατρική παράσταση «4.48 ΨΥΧΩΣΗ» βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Σάρα Κέιν στο 1ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Μύλου Ματσόπουλου (Μουσείο Τσιτσάνη). Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση που θα συντονίσουν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) Παναγιώτης Χονδρός και ο Ψυχίατρος Αχιλλέας Οικονόμου. 

(Η παράσταση του Σαββάτου πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 10 χρόνων της λειτουργίας του Οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ στα Τρίκαλα).

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ

Την Κυριακή 27/04 και ώρα 20.00 σε εκδήλωση που οργανώνει το Θέατρο Χαλκίδας στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, θα προβληθεί η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου, «Η Νονά» που έχει ως βασικό της θέμα της τον βίο της Άγκελα Μέρκελ.

 

Ο Στέλιος Κούλογλου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της προβολής.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Μια πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς!

 

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού, επισκέφτηκε τον Ξενώνα «Αριάδνη» της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), με την συνοδεία δυο καθηγητριών του σχολείου.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφτηκαν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ενημερώθηκαν για θέματα ψυχικής υγείας, για το στίγμα της ψυχικής νόσου και ειδικότερα της σχιζοφρένειας. Στη συνέχεια,  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ενοίκους του Ξενώνα, να χαρίσουν πολύτιμα για τους ενοίκους δώρα και να ανταλλάξουν ευχές για τις ημέρες των εορτών. Ορισμένοι εκ των μαθητών τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική για τους ενοίκους δημιουργώντας μια ξεχωριστή –εορταστική- ατμόσφαιρα στον Ξενώνα.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις καθηγήτριες του Γενικού Λυκείου Χολαργού για την πρωτοβουλία που έλαβαν να μας επισκεφτούν, να ενημερωθούν για την ψυχική ασθένεια και να γνωρίσουν τους ενοίκους του Ξενώνα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.. Παρόμοιες ενέργειες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των δομών που λειτουργούν στην κοινότητα και ευελπιστούμε να επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον και από άλλες παρόμοιες ομάδες.  

 

 

Στις 13/04/2014, το Κοινοτικό Σπίτι «Η Θέτις» υποδέχθηκε εκπροσώπους από το 1ο Σύστημα Προσκόπων του Ψυχικού και πέρασαν όλοι μαζί ένα δημιουργικό κυριακάτικο πρωινό. Φτιάξανε παρέα ένα υπέροχο κολάζ και προσέφεραν στους ενοίκους μας είδη πρώτης ανάγκης.

Εκ μέρους των ενοίκων και των επαγγελματιών του Κοινοτικού Σπιτιού ευχαριστούμε θερμά τους προσκόπους και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού για την ανιδιοτελή προσφορά τους, ελπίζοντας ότι θα έχουμε ξανά τη ευκαιρία να συνεργαστούμε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και

τη Δομή Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Χαλανδρίου

 

Το Σάββατο 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Χαλανδρίου μια μεγάλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Χαλανδρίου. Εκατοντάδες απλοί πολίτες αλλά και εταιρίες έδωσαν το παρόν σ' αυτήν την εκδήλωση αλληλεγγύης και προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει προσφέρει μέχρι στιγμής 28.024 προϊόντα και η Δομή Παροχής Συσσιτίων 11.922 γεύματα σε Χαλανδραίους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τους απλούς πολίτες που συνεισέφεραν με πολλή αγάπη σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και τις εταιρίες Vodafone, Αgrotica Center Hellas, Pizza Fan, Ok anytime markets, Προμηθευτική, Βazaar, Παχύλας, το American Community Schools, το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τα cafe bar Sixteen και Details, τα ζαχαροπλαστεία Tερκενλής, Γκέκας και Ivoire, την Intervino ΕΠE το ΣύλλογοΚρητών Χαλανδρίου, το Ίδρυμα Ζήση, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου και τους ενοίκους του οικοτροφείου Πορεία.

Eπίσης, σημαντική ήταν η υποστήριξη της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου, των χορευτικών συγκροτημάτων του Ιδρύματος Ζήση, των μουσικών Γ. Πολύζου, Γ. Μαρίνη, Λ. Λοίζου, Μ. Χαϊδα και Θ. Δημερλή για τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, το studio 47 για τη φωτογραφική κάλυψη, των εθελοντών από το οικοτροφείο Πορεία, την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συνέβαλαν ουσιαστικά ως χορηγοί επικοινωνίας η Δημοτική Επιχείρηση ΦΛΥΑ, τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί τα sites που πρόβαλαν δωρεάν το διαφημιστικό σποτ, οι εφημερίδες για τη δωρεάν προβολή της αφίσας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους Χαλανδραίους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη δημιουργία του διαφημιστικού σποτ, το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τους ηθοποιούς Ευαγγελία Μουμούρη, Ρένια Λουιζίδου και Γιάννη Τσιμιτσέλη, καθώς και το studio Funkey και την Oran Productions.

 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

 

 

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Χαλανδρίου προγραμματίζουν μια  μεγάλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων το Σάββατο 15 Μαρτίου,  9.00 πμ. – 15.00 μμ στην κεντρική πλατεία  Χαλανδρίου.

Δημότες  και επιχειρήσεις καλούνται να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς  διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, συμβάλλοντας με  αυτόν τον τρόπο στο σημαντικό έργο που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες που  βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι  Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό  Φαρμακείο, Δομή Παροχής Συσσιτίων, Γραφείο Διαμεσολάβησης) εξυπηρετούν  πάνω από 800 άτομα, προσφέροντας γεύματα, φάρμακα, τρόφιμα και  ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Για  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 210 6899914, 210  6899918.

 

 

Στις 26 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το νέο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ "Το βιβλίο της Κατερίνας", σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Νομού Βοιωτίας, το βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη Έκφραση" και τις εκδόσεις Πατάκη, στο Art Cafe Αστραδενή. 

Τον συγγραφέα προλόγισε η ψυχολόγος Καράλη Ελένη-Κωνσταντίνα με την συμμετοχή των Bookcrossers και των ενοίκων του Οικοτροφείου Λιβαδειάς της ΕΠΑΨΥ.

Ο συγγραφέας με άμεσο, εξομολογητικό και βαθιά ανθρώπινο ύφος, συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο, δημιουργώντας παράλληλα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την ψυχική νόσο.

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου σας προσκαλεί

για μια γευστική και γλυκιά βραδιά με λουκουμάδες και cocktail

που θα ενισχύσει το έργο του και θα στηρίξει τους ωφελούμενους.

 

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Νομού Βοιωτίας, το βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη Έκφραση" και οι Eκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στις 26 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα, στο Art Cafe Αστραδενή, (Ιωάννη Λάππα 9, Λιβαδειά) στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αύγουστο Κορτώ "Το βιβλίο της Κατερίνας". Τον Αύγουστο Κορτώ θα προλογίσει η ψυχολόγος Καράλη Ελένη Κωνσταντίνα. Η παρουσίαση θα υποστηριχθεί από τους Bookcrossers Λιβαδειάς, με την συμμετοχή των ενοίκων του οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς.

 

Εκ του Δ.Σ.

του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Βοιωτίας

 

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, το Οικοτροφείο Τρικάλων της ΕΠΑΨΥ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην ταβέρνα «Λαδοφάναρο». Το προσωπικό και οι ένοικοι του Οικοτροφείου απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα και την περιποίηση του Αντώνη Πλιάτσικα, ενώ ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οικοτροφείου Ψυχίατρος Αχιλλέας Οικονόμου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με ψυχική υγεία σε όλους. Το Οικοτροφείο λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και δέκα χρόνια και με αφορμή αυτήν την επέτειο φέτος ετοιμάζονται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

 

 

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά και θέλοντας να παραμείνει πιστό στις παραδόσεις του, το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης της ΕΠΑΨΥ διοργάνωσε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

Με φίλους και συγγενείς των ενοίκων του Οικοτροφείου περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασαν για εμάς η Κατερίνα Κεραμιδά, η Μαρίνα Βουλγαράκη και ο Γιώργος Λούσκος.

Για την αξέχαστη αυτή βραδιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, με τη βοήθεια των οποίων μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε το catering της εκδήλωσης, τη διαμόρφωση και τον στολισμό του χώρου, τον ηχητικό εξοπλισμό, το έντυπο υλικό, καθώς επίσης και μια πληθώρα δώρων που εμπλούτισαν τη λαχειοφόρο αγορά και ενίσχυσαν οικονομικά τη λειτουργία του Οικοτροφείου.

Το «ταξίδι» για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, έφερε στο δρόμο μας ξεχωριστά ευαίσθητους ανθρώπους που ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε δίπλα μας. Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τις όμορφες αυτές αναμνήσεις.

 

           

    

 

   

           

               

               

                                       

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook