Εκδηλώσεις

Σε μια ψυχιατρική κλινική η ζωή περνάει χωρίς ζωή, η καθημερινότητα είναι απλώς καθημερινότητα και οι ασθενείς δε λαμβάνουν φροντίδα αλλά φάρμακα. Οι επισκέπτες του ψυχιατρείου ξεκινάνε την περιήγηση ως θεατές αλλά πολύ γρήγορα γίνονται πρωταγωνιστές παγιδευμένοι μέσα σε αυτό.

Από τις 4 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2013 καθημερινά θα παίζονται 2 παραστάσεις. Ώρες έναρξης : 21:00 & 22.30.

Γενική Είσοδος 8€ / Φοιτητικό- ατέλεια 5€

Τηλέφωνο Κρατήσεων : 6982313208

Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.


"ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ" - HORROR THEATER
Θεατρικός Οργανισμός Α.ΝΕ.ΔΗ.Α.
ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΥΖΕ (Νυμφαίου 12, Ιλίσια)

 
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσαμάκος
Ηθοποιοι: Νίκος Απέργης, Αλεξάνδρα Βλασερού, Βαλάντης Ζαβέρδας, Νέλλη Ζακάρ, Λεωνίδας Κουλουρής, Μπιόρνης Λέκας, Γιώργος Μουχθής, Βασιλεία Τσιώνη, Βάσια Χρονοπούλου
Ενδυματολόγος: Μαίρη Τριανταφύλλου
Σκηνικά: Ο Θεατρικός Οργανισμός
Επιμέλεια Προγράμματος-Αφίσας: Άλκηστις Δημοβασίλη
Δημόσιες Σχέσεις: Στεφανία Κριεζή, Σοφία Ζαρουχλιώτη
Φωτογραφίια-Βίντεο: Αντώνης Λέκκος, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Χορηγοί Επιικοινωνίας :

Musicity (www.musicity.gr)
Περιοδικό Λοιπόν
RM-Group (www.rm-group.gr)
RM-Radio (www.rm-radio.gr)
RM-Magazine (www.rm-magazine.gr)
RM-Events (www.rm-events.gr)

Από τον Μάρτιο 2013 στον Δήμο Χαλανδρίου λειτουργούν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Στις δομές αυτές απευθύνονται σε κατοίκους  του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, άνεργους ή ανασφάλιστους, περιλαμβάνονται Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Συσσίτιο και Γραφείο Διαμεσολάβησης.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των Κοινωνικών Δομών θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων την Τετάρτη 25 Σεπτμεβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο - τηλ: 210 68 25 335).

Tιμή εισιτηρίου: 8,00 ευρώ.

Το Οικοτροφείο Λυκόβρυσης Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στο “Athens Fringe Live

με την   εκδήλωση «Μουσική στην Κοινότητα»

To Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος του είναι να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστούν, να προωθηθούν και να ενδυναμωθούν η δημιουργική δράση και το έργο των ενεργών πολιτών. ‘Έχοντας δράσει επί χρόνια σε σημαντικούς καλλιτεχνικούς και εναλλακτικούς χώρους, πλέον υπάρχει ένας μόνιμος και ζωντανός πυρήνας συντονισμού της κοινότητας του Fringe, o χώρος Τέχνης και Δράσης  «Βρυσάκι», στην καρδιά της Πλάκας. Το Βρυσάκι διαμορφώνει το πρόγραμμα του γύρω από τους 4 τομείς: εκδηλώσεις, ειρηνικό ακτιβισμό, εκπαίδευση και κοινή δράση.

Στα πλαίσια του “Athens Fringe Live”   φοιτητές από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ένοικοι του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λυκόβρυσης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια μοναδική μουσική εκδήλωση το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, στο Βρυσάκι. Μαζί με εφήβους και ενήλικες στην απεξάρτηση, καθώς και παιδιά που συμμετέχουν σε προγράμματα διάφορων Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), παρουσίασαν ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα (με τραγούδια γνωστά αλλά και δικές τους δημιουργίες) και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια.

Για τους ενοίκους του Οικοτροφείου Λυκόβρυσης, η παράσταση αυτή ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο εξαμήνων με την ομάδα των φοιτητών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, οι οποίοι εθελοντικά προσέφεραν το χρόνο, τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτή τη «μουσική ομάδα». Επί 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα επισκέπτονταν το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Aποκατάστασης Λυκόβρυσης σε εβδομαδιαία βάση και συντόνιζαν μια  ομάδα μουσικής, συνδεόμενοι με τους φιλοξενούμενους του Οικοτροφείου μέσω των μουσικών οργάνων, των μελωδιών και των παιχνιδιών με ήχους.

Σκοπός  της εκδήλωσης στο Fringe ήταν η συμμετοχή, το κέφι και η επικοινωνία, μακριά από κάθε τεχνητό διαχωρισμό, μέσω της παντοδύναμης μουσικής.

Τόσο η εξαιρετική εμφάνιση όλων των συντελεστών, αλλά και η υπέροχη ατμόσφαιρα του χώρου αυτού, σε συνδυασμό με τη μουσική, συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια υπέροχη, δυναμική αλλά και συγκινητική εκδήλωση! Όσοι βρεθήκαμε εκεί βιώσαμε πολύ έντονα συναισθήματα, θετικές και δυνατές ενέργειες αλλά και συγκίνηση και κατατάσσουμε αυτή την  συνάντηση σε μια από τις πιο δημιουργικές στιγμές των φιλοξενούμενων της δομής μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή της!

Οι φιλοξενούμενοι αλλά και το προσωπικό του Οικοτροφείου Λυκόβρυσης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και τους σπουδαστές κα. Αμέρισσα Φτούλη, κ. Αλέξιο Καραμποϊκη, κ. Κωνσταντίνο Σαϊβανίδη και κα. Χριστίνα Πουπάλου για την εθελοντική προσφορά τους. Επίσης ευχαριστούμε το Athens Fringe Network και προσβλέπουμε σε περισσότερες δημιουργικές στιγμές!!!

 

Συντελεστές: Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών (με επικεφαλή την κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου), σε συνεργασία με την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.,  Μονάδα Αποκατάστασης του ΕΠΙΨΥ, ΟΚΑΝΑ, Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας, Δρόμοι Ζωής.

 

 

Ο Δήμος Λεβαδέων φιλοξενεί για ακόμη μια φορά, πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 29 Σεπτεμβρίου και καλύπτουν το σύνολο των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των θεατών των Τροφωνίων από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Βοιωτίας, στο πλαίσιο των "Τροφωνίων 2013" διοργανώνει συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Mode Plagal στην Κρύα Λειβαδιάς, στις 26 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., με προαιρετική είσοδο (5 ευρώ) για την ενίσχυσή του.

Οι φιλοξενούμενοι του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θα τραγουδήσουν στο θολωτό της Κρύας, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:00 μ.μ. συνοδεία κιθάρας από τον μουσικό, Φρίξο Καλούδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πατήστε εδώ

Nikos FotakisΗ Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον κ. Νίκο Φωτάκη, ιδιοκτήτη του café Petite Fleur Χαλανδρίου, για την πρωτοβουλία να ενισχύσει την ΕΠΑΨΥ με τα έσοδα της βραδιάς που διοργάνωσε σε συνεργασία με την online κοινότητα Spoonmates (http://www.spoonmates.com) τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013. Η κοινότητα των Spoonmates αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για socializing με αφορμή το ποτό ή το φαγητό. Είχαμε την ευκαιρία εκ μέρους της ΕΠΑΨΥ να συμμετέχουμε στη βραδιά όπου ο «φιλόξενος κάπελας» προσέφερε παγωμένο λευκό από το ελληνικό Οινοποιείο «Μονεμβασιά Οινοποιητική» του Γιώργου Τσιμπίδη. Με τους ήχους της jazz, ο ζεστός χώρος του Petite Fleur έγινε ένα φιλόξενο μέρος όπου αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις ενώ αναδείχθηκε και η σημασία του να «μοιράζεσαι και να συναντιέσαι» σε περιόδους όπου οι προσωπικές αγωνίες του καθενός γίνονται εμπόδιο σε αυτό το μοίρασμα. Η ψυχική υγεία, ενισχύεται με πολλούς τρόπους και αυτή η συνάντηση λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ψυχική υγεία δε σημαίνει μόνο «απουσία ασθένειας» αλλά όπως μας διαβεβαιώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημαίνει την «πλήρη σωματική, ψυχολογική και κοινωνική ευεξία». Το εκλεκτό κρασί της βραδιάς λειτούργησε ως ένα σύμβολο ποιότητας ζωής. Μία ποιότητα που αναζητά κανείς μακριά από τις εξαρτήσεις που τη φθείρουν ανεπανόρθωτα. Είναι τέλος γνωστή και η «θεραπευτική» διάσταση της μουσικής, ενώ μέσα από το χώρο της jazz σκηνής σίγουρα μπορούμε να θυμηθούμε τον Charlie Parker που έγραψε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του, Relaxing at Camarillo σε δύσκολες στιγμές στο εκεί Ψυχιατρικό Ίδρυμα, μετατρέποντας μια εμπειρία απομόνωσης και στιγματισμού σε ευκαιρία δημιουργίας. Βραδιές όπως αυτή στο Petite Fleur μπορούν να μας ενισχύουν τη δημιουργικότητα που απαντά στις δυσχέρειες που φέρνουν οι σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

 

Και το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας συνεχίστηκε για 3η συνεχόμενη μέρα με μια ακόμη συζήτηση, με κεντρικό της θέμα «Κατάθλιψη και Κρίση: από το φόβο της κατάρρευσης στις ομάδες αυτοβοήθειας». Με συντονιστή τον κ. Κούλογλου Στέλιο (Δημοσιογράφο, TVXS.gr) και συμμετέχοντες τους κ. Στυλιανίδη Στέλιο (Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Παν/μιου), κ. Τάκη Νικόλαο (Καθ. Ψυχολογίας Deree, Graduate School of Arts of Science) και κα. Απέργη Τήνια (Coordinator, MS in Applied Psychology, Deree, Graduate School of Arts of Science), το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ψυχική αυτή ασθένεια, αλλά να εστιάσει σε τρόπους με τους οποίους μπορεί να την αντιμετωπίσει, τις πηγές βοήθειας και αυτοβοήθειας και τη σημασία αυτών. 

Και η αυλαία του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας έπεσε με ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, με ομάδες που διαμορφώθηκαν λίγα λεπτά πριν από την έναρξη, καθώς ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκε, όπως αυτό ήταν προγραμματισμένο. Το ενθουσιώδες όμως κλίμα γέννησε αυτόματα την επιθυμία να πραγματοποιηθεί το τουρνουά και έτσι δημιουργήθηκαν δύο μεικτές ομάδες με επαγγελματίες της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., απόφοιτους και φοιτητές του Deree και χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Με την ξεχωριστή αναμετάδοση του αγώνα από τον Γρηγόρη Μπάκα του Star Channel και την γνησιότητά του, απολαύσαμε, όλοι όσοι βρεθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, έναν υπέροχο αγώνα ενάντια στην προκατάληψη της ψυχικής ασθένειας και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ένα μοναδικό πρόγραμμα Zumba, από την κα. Κάμπα Γιούλη (Zumba Instructor) και την ομάδα της. 

 

Ήταν μια ξεχωριστή για όλους μας εμπειρία που ελπίζουμε να μετέδωσε θετικά μηνύματα σε όλους και τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας, δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη. 

 

7 Ιουνίου 2013 και το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας συνεχίζεται με μια συζήτηση που αφορά στην υποστήριξη των οικογενειών με προβλήματα ψυχικής υγείας. Με τους κ. Βλάση Τομαρά (Αν. Καθ. Ψυχιατρικής Παν/μιο Αθηνών, Πρόεδρος Ειδικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ψυχικά Πασχόντων), κ. Ιωάννη Σακέλλη (Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Παν/μιου, τ. Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη), κα. Αγγελική Τριανταφύλλου (Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων για την Ψυχική Υγεία, Πρόεδρος Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Πάτρας ΣΟΨΥ), κ. Στέλιο Στυλιανίδη (Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Παν/μιου) και την κα.  Έλβη Κανελλοπούλου (MS in Applied Psychology, DEREE, GSAS 2009, Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας του ΣΟΨΥ Αθήνας) οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την έννοια της «αυτοβοήθειας» και τη σημασία αυτής τόσο για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όσο και για τις οικογένειές αυτών.

 

 

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας ήρθε να προσθέσει και μια πολιτιστική νότα με τη θεατρική παράσταση «Δε μ’αγαπάς. Μ’ αγαπάς» της Φωτεινής Τσαλίκογλου. Μέσα από την καταπληκτική ερμηνεία των Πέγκυ Τρικαλιώτη και Ρένη Πιττακή, το κοινό βρέθηκε μπροστά σε μια σχέση αγάπης και εγκατάλειψης, απόγνωσης και τρυφερότητας, τη σχέση μητέρας και κόρης. Συγκινήθηκε, συγκρούστηκε, ταυτίστηκε με συναισθήματα που ξεδιπλώθηκαν με τόση ένταση, αλλά παράλληλα και τόση απλότητα.

Σε μια συζήτηση που ακολούθησε με συντονιστές τον κ. Κλήμη Ναυρίδη (Ψυχαναλυτή –Ψυχοθεραπευτή, Καθ. Ψυχολογίας της Επικοινωνίας Παν/μιου Αθηνών), τη κα. Φωτεινή Τσαλίκογλου (Καθ. Ψυχολογίας Παντείου Παν/μιου –Συγγραφέα), τον κ. Πέτρο Ζούλια (Σκηνοθέτη) και τις ηθοποιούς κα. Πέγκυ Τρικαλιώτη και κα. Ρένη Πιττακή, οι θεατές μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους ερμηνείες, τις προσωπικές τους εμπειρίες και έτσι το θέατρο έγινε ένας ακόμη πιο ξεχωριστός χώρος χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

 

Συνεχίζοντας την περιγραφή του τριήμερου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, αξίζει να σταθούμε στο Μπασκετικό Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στο υπερσύγχρονο γήπεδο του Αμερικανικού Κολλεγίου DEREE, με σκοπό να ενισχυθεί και να ευδοκιμήσει η προσπάθεια ενάντια στο στιγματισμό της ψυχικής ασθένειας. 

Το παρόν έδωσαν τα μεγαλύτερα ονόματα των βετεράνων του ελληνικού μπάσκετ: Καμπούρης Αργύρης, Καράγκουτης Γιώργος, Κορωνιός Άγγελος, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Λημνιάτης Γιώργος, Λιαδέλης Παναγιώτης, Μποσγανάς Γιώργος, Μπουντούρης Νίκος, Παταβούκας Κώστας, Πρέλεβιτς Μπράνισλαβ, Ρετζιάς Ευθύμης, Τζαλαλής Σάκης, Τόλιας Νίκος, Τσέκος Χρήστος, Χριστοδούλου Χρήστος κ.ά. Τον αγώνα ενάντια στο στίγμα, έδωσαν και χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε ο Θωμάς, ο οποίος έβαλε απανωτά τρίποντα στην ψυχική ασθένεια και όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε ξανά και ξανά δημιουργώντας ένα κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό και θερμό.

Στο βίντεο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τους βετεράνους του Μπάσκετ, τους επαγγελματίες και τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και τους φοιτητές που συμμετείχαν στις ομάδες. Επίσης μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις που έδωσαν στο Γρηγόρη Μπάκα του Star Channel οι κύριοι Συμεωνίδης και Στυλιανίδης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων που προωθούν το δικαίωμα των ψυχικά πασχόντων να ζήσουν όπως ακριβώς ο καθένας από εμάς. Ελπίζουμε και σε άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον, τέτοιες που να εξαίρουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή αλλά και την κοινωνική ευαισθησία.

 


 

 

Το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους υπέροχες αναμνήσεις. Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) μαζί με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος DEREE, σε μια ιδέα εμπλουτισμένη με ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήθηκαν για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τα άτομα με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και την προσπάθειά τους για επανένταξη και αποκατάσταση.

Ένα 3ήμερο με επιστημονικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις γέμισε τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, εθελοντές, οικογένειες και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απλούς πολίτες που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας την χαρά αυτή, μεταδίδοντας και οι ίδιοι τα δικά τους μηνύματα, αναγνωρίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας είναι δυνατή και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση… Με Ψυχή!

Και όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Με μια  ιδιαίτερη διάλεξη από τον Bob Grove, τον Roberto Mezzina και τον Στέλιο Στυλιανίδη.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όσα ζήσαμε τις 3 αυτές μέρες, 6-8 Ιουνίου. Κάθε μέρα από σήμερα θα βρίσκετε στη σελίδα μας ένα μικρό απόσπασμα όσων διαδραματίστηκαν και μας γέμισαν με αισιοδοξία για το μέλλον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την έναρξη του Φεστιβάλ και αποσπάσματα από τη διάλεξη με θέμα The challenges of Recovery in modern Psychiatric Care: from theory to implementation”.

Ο κ. Συμεωνίδης Νίκος, Γενικός Διευθυντής της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., αναφέρεται στο όραμα του οργανισμού τα τελευταία 25 χρόνια, υπογραμμίζοντας τον αγώνα για τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων, τον αγώνα ενάντια στο στίγμα και επικοινωνεί το μήνυμα ότι οι χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας είναι άτομα με δικαιώματα και εμείς στεκόμαστε δίπλα στην δική τους προσπάθεια (πατήστε εδώ).

Ο Pr. Bob Grove, Senior Policy Advisor, Mental Health Europe, επεσήμανε ότι, το Recovery Model είναι μια φιλοσοφία, ο τρόπος που σκεφτόμαστε για το είδος της ζωής που μπορεί κάποιος να έχει, παρά την ύπαρξη της ψυχικής νόσου (πατήστε εδώ).

Ο Pr. Roberto Mezzina Dr. Psychiatrist, Director of the WHO Collaborative Center – Trieste Mental Health Department, τονίζει ότι κάθε άνθρωπος έχει βιώσει την εμπειρία της ανάρρωσης στη ζωή του. Επισημαίνει τη σημασία που θα πρέπει να δίνεται μέσω της έννοιας της ανάρρωσης στο ρόλο του ίδιου του ατόμου, καθώς επίσης και στο διάλογο μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας για το νόημα που αποδίδει το ίδιο το άτομο στη ζωή, στους σκοπούς του, στις επιθυμίες του (πατήστε εδώ).

Ο κ. Στυλιανίδης Στέλιος, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Παν/μίου και Επ. Υπεύθυνος της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., επεσήμανε τη σημασία των νέων ευκαιριών για τη βελτίωση της εικόνας του εαυτού μας και τη μείωση των συνεπειών της ψυχικής ασθένειας (πατήστε εδώ).

 

Οι ένοικοι, το προσωπικό και οι εθελοντές
του Κοινοτικού Σπιτιού "Η Θέτις"
σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή γιορτή
που θα πραγματοποιηθεί στις 26/06/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00.
 

Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της ΕΠΑΨΥ "Κέρασε Ελλάδα" από 7 έως 9 Ιουνίου στην Κρύα Λιβαδειάς. Στο περίπτερο της δομής μας, υπήρχαν δημιουργίες των φιλοξενούμενων του Οικοτροφείου, καθώς και ντόπια γλυκίσματα και ποτά, που είχαν παρασκευάσει ένοικοι, προσωπικό και εθελοντές. Όλες αυτές τις μέρες μας επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο κος. Μουλκιώτης Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η κα. Παπαθωμά Φανή, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο κος. Αγνιάδης Παναγιώτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο κος. Παπαγγελής Νικόλαος, Δήμαρχος Λεβαδέων, ο κος. Σταθάς Γιάννης, Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ,  καθώς και ο Δήμαρχος Αμαλιάδας, Ιωάννης Λυμπέρης, με τους οποίους συνομιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τον χώρο της ψυχικής υγείας. Παράλληλα, φιλοξενούμενοι της δομής μας συμμετείχαν σε διαγωνισμό μαγειρικής με τη βοήθεια βραβευμένων σεφ. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους επισκέπτες για την θερμή υποστήριξη, ελπίζοντας σε μελλοντική επανάληψη!

Η Επ. Υπεύθυνη του Οικοτροφείου ΨΚΑ Λιβαδειάς
Καράλη Ελένη - Κωνσταντίνα
 
 
Η κα. Κατερίνα, ένοικος της δομής, μαγειρεύει και κερνάει τους επισκέπτες της έκθεσης
 
 
Ο κος. Μουλκιώτης Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
και μέλη του προσωπικού της δομής
 
 
 Ο κος. Παπαγγελής Νικόλαος, Δήμαρχος Λεβαδέων και ο κος. Λυμπέρης Ιωάννης, Δήμαρχος Αμαλιάδας
 
Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook