Εκδηλώσεις

Ο Jean Luc Roelandt, Διευθυντής του συνεργαζόμενου με τον Π.Ο.Υ. Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης Ψυχικής Υγείας στη Lille, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, μέσα από την εμπειρία της Γαλλίας, μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Για να δείτε το σχετικό βίντεο, πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας που συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, 6 -8 Ιουνίου, μπορείτε να επισκέπτεστε το ειδικό site.

 

 

Ο Bernard Jacob, Στρατηγικός Συντονιστής της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στο Βέλγιο, ευχόμενος καλή επιτυχία για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, που συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, 6 – 8 Ιουνίου, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο συντελείται η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στο Βέλγιο μέσα από τις έννοιες της αποκατάστασης και της ενδυνάμωσης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων από το 1988, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος DEREE, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο, ιδιωτικό αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσουν από 6 έως 8 Ιουνίου 2013 ένα τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας με επιστημονικές, πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκεύη).

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης και θα αυξάνει την απήχηση των θεμάτων ψυχικής υγείας και στο γενικό πληθυσμό και σε ειδικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, νέοι, σπουδαστές κλπ).

Η είσοδος είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλους

Για αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τους ομιλητές, τον χάρτη του campus και την παρουσίαση των Φορέων που το οργανώνουν, πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε στο 210 80 56 920

 

 

Ελάτε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε όλοι μαζί

τα άτομα με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας

και την προσπάθειά τους για επανένταξη και αποκατάσταση.

 
H Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ)
σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - DEREE
θα πραγματοποιήσουν από 6 έως 8 Ιουνίου 2013 ένα 3ήμερο Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία.

Δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

  • Επιστημονική συζήτηση με θέμα την υποστήριξη της Οικογένειας με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών
  • Διάλεξη με αντικείμενο την έννοια του Recovery
  • Συζήτηση με θέμα την Κατάθλιψη με συμμετοχή δημοσιογράφων και ειδικών
  • Συναυλία ποπ μουσικής
  • Αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τη συμμετοχή παλαίμαχων και εν ενεργεία αθλητών
  • Θεατρική παράσταση

Την Πέμπτη 23 Μαϊου 2013 πραγματοποιήθηκε Ομιλία – Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον» στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα Νέας Αρτάκης Ευβοίας. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Οικοτροφείου και του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στη Χαλκίδα, κ. Θοδωρής Μιχαλόπουλος και κα. Φωτεινή Τζαφέρου αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη θεωρητική παρουσίαση και προβολή σχετικού υλικού και ακολούθησε συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή. Στο τέλος της συζήτησης προτάθηκαν στους συμμετέχοντες σχετικές βιβλιογραφικές και διαδικτυακές παραπομπές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με την πρόσκληση/πρόταση του σχολείου για την διοργάνωση παρόμοιων δράσεων την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου θα διεξαχθεί Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Βετεράνων του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Απόλλωνα Ερέτριας. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Ερέτριας και τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Ψποκατάστασης Ερέτριας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Θα προηγηθεί αγώνας παίδων.

Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

Σας περιμένουμε όλους, να μας στηρίξετε και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λαμίας της ΕΠΑΨΥ σας προσκαλεί και φέτος από 18 έως 26 Μαΐου στο περίπτερό της στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου μπορείτε να συζητήσετε για θέματα ψυχικής υγείας αλλά και να απολαύσετε το Ανοιξιάτικο Μπαζάρ που έχουν ετοιμάσει... με πολύ χρώμα και καλή διάθεση.

Στηρίξτε το έργο τους Με Ψυχή...

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη, 15/5/2013, πραγματοποιήθηκε Ομιλία - ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες: Χρήση και Κατάχρηση» στο Γυμνάσιο της Ερέτριας. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι - Ψυχολόγοι των Οικοτροφείων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην Ερέτρια και στη Χαλκίδα, κα Όλγα Κοτρώτσου και κ. Θοδωρής Μιχαλόπουλος αντίστοιχα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, με έμφαση στα Κοινωνικά Δίκτυα, καθώς και για τη χρήση αυτών από τους εφήβους. Επίσης, διερεύνησαν με βιωματικό τρόπο τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τα οφέλη και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του διαδικτύου από εφήβους, το ζήτημα του εθισμού στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και τρόπους παρέμβασης. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα ανάλογων δράσεων στη σχολική κοινότητα.

Οι ένοικοι και το προσωπικό του Κοινοτικού Σπιτιού "Αριάδνη" σας προσκαλούν στην Πασχαλινή Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 17.30.

 
Τριφυλίας 15 
Κάτω Χαλάνδρι - Τ.Κ. 152 31
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6777521

 


  
  
  
  
  
  
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook