Εκδηλώσεις

Για άλλη μια χρονιά πιστοί στο ραντεβού μας, σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οικοτροφείου μας, στην οδό Λαρίσης 62, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 μ.μ. Ελάτε να υποδεχτούμε παρέα τον Άγιο Βασίλη, να μοιράσουμε τα δώρα στους ενοίκους του Oικοτροφείου και να απολαύσουμε μαζί το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η Πρότυπη Οικία "Οδυσσέας" της Εταιρείας Περιφερεαικής Ανάπτυξης και Ψυχική Υγείας (ΕΠΑΨΥ) διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 7 Δεκεμβρίου.

Δυσκολίες… Προβλήματα… Κρίση… Ε και;;; Εμείς το γιορτάζουμε… Γιατί οι δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε δεν πρέπει να μας στερήσουν την καλή μας διάθεση, τη θετική μας σκέψη και τα χαμογελαστά μας πρόσωπα… Καλές Γιορτές σε όλους με υγεία!!!

 

Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σας προσκαλεί στο παζάρι δώρων με κατασκευές των ενοίκων της Δομής και στο στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης ( κεντρική πλατεία) στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00-17.00.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του Οικοτροφείου.

 

Το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή των Special Olympics που έχει συστήσει ο Αθλητικός και Κολυμβητικός Όμιλος Λειβαδιάς (ΑΚΟΛ) και παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 1ης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2012 κατά την 25η Νοέμβρη.

 

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) συμμετέχει στην Ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Εθελοντισμό. Η κα. Μάρκου Καλομοίρα, Ψυχολόγος - Επ. Υπεύθυνη του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης, στο πλαίσιο τοποθετήσης διαφόρων φορέων, θα επισημάνει τη συμβολή του εθελοντισμού για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας που φιλοξενούνται και εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Σε μια περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, όπου οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες βάλλονται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, ο εθελοντισμός μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ουσιώδης και να ενεργοποιήσει άτομα κάθε ηλικίας, προσφέροντας ευκαιρίες για αλληλεπίδραση, ευαισθητοποίηση και κοινωνική αλληλεγγύη.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Ελ. Βενιζέλου 2 & Ηγ. Μακρυγιάννη, Πεντέλη).

 

 

Η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της Μ.Κ.Ο «Αποστολή», στο πλαίσιο των Σεμιναρίων που πραγματοποιεί για την άνοια, προσφέρθηκε να διοργανώσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τους εθελοντές της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ξεκίνησε στις 20/11/2012 και θα πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:30μ.μ. – 16:30μ.μ. στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης.

Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα καλύψει τις εξής ενότητες:

  • 20/11/2012: Εισαγωγή – Παρουσίαση της Μονάδας, κα Λεντιδάκη Φρόσω Κοινωνική Λειτουργός,  Άνοια – Alzheimer (ορισμός, συμπτώματα, στάδια νόσου) κα Γιαννή Ιωάννα, Ψυχολόγος
  • 4/12/2012: Συμπεριφορικά και Ψυχιατρικά Συμπτώματα στην άνοια, κος Νάσης Γιώργος, Νευρολόγος – κα Γιαννή Ιωάννα Ψυχολόγος
  • 18/12/2012: Μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις στην άνοια, κα Γιαννή Ιωάννα Ψυχολόγος
  • 8/1/2013: Πρακτικά Ζητήματα Φροντίδας, κα Παλιουδάκη Δέσποινα Εργοθεραπεύτρια
  • 22/1/2013: Δραστηριότητες καθημερινής απασχόλησης ανοϊκών ατόμων στο οικοτροφείο, κος Κοντογιάννης Θανάσης Κοινωνικός Λειτουργός – κα Αυγουλά Ελίζα Ψυχολόγος
  • 5/2/2013: Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας και της Άσκησης στην Άνοια, κος Ξανθός Στράτος Φυσικοθεραπευτής

 Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα δοθούν ερωτηματολόγια αξιολόγησης και βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Forum Συζήτησης

«Τριάντα Χρόνια Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση….και τώρα τι;»

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

 Αμφιθέατρο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας | Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώνεται Forum Συζήτησης - Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Τριάντα Χρόνια Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση…Και τώρα τι;» στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι) με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την έναρξη της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το τελικό πρόγραμμα του Forum, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Το Οικοτροφείο Λαμίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση «ΜΕ ΨΥΧΗ» με θέμα την «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στον Βιβλιοχώρο “Οιωνός” (Κολοκοτρώνη 11).

Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ., στο πλαίσιο κινητοποίησης και ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας, συνεργάζεται με τους Εθελοντές Αιμοδότες του Δήμου Πεντέλης κάνοντας παρεμβάσεις και συγκεντρώνοντας επιστολές διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας. Σε συνέχεια της συνεργασίας τους, συμμετέχει στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας Νέας Πεντέλης, 10.00-13.00.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προσωπικό και τα μέλη του Κέντρου Ημέρας Μελισσίων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σώμα Δασοπροσκόπων Πεντέλης για τη συμμετοχή τους στον Κοινωνικό Διάλογο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και δήλωσαν την συμπαράστασή τους. Προσβλέπουμε και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις γιατί η συστηματική επαφή και ο διάλογος με τους συμπολίτες μας, φαίνεται να είναι αναγκαίος και ανακουφιστικός για όλους μας. Ευχαριστούμε το Δήμο Πεντέλης για την παραχώρηση της Πλατείας Αγ. Γεωργίου και το Πολιτιστικό Κέντρο για τον εξοπλισμό που μας προσέφερε.

Περισσότερα...

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook