Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

Διήμερη Επιστημονική Συνάντηση
με θέμα:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
Η συνάντηση με τη συμπεριφορά και την ψυχική υγεία

Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Μαρτίου, 2014

 

Η επίπτωση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, η ψυχική υγεία και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι γνωστικές και συμπεριφορικές εκδηλώσεις στις νευρολογικές νόσους, θέματα σεξουαλικότητας, αλλά και η απάντηση της Ψυχιατρικής στην οικονομική κρίση είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου, με τίτλο: «6ο Διεθνές Συνέδριο για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά».

To Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 έως και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στο «The Met Hotel», στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στη Ψυχιατρική και τη Νευρολογία, η συσχέτιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τον εγκέφαλο, καθώς και η διερεύνηση της ψυχοπαθολογίας και των σύγχρονων ταξινομικών συστημάτων. Στο Συνέδριο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην οικονομική κρίση και τη ψυχική υγεία. Γι αυτό το λόγο θα υπάρχουν ειδικές συνεδρίες, πάνω σ’ αυτό το θέμα, με ομιλητές από διάφορες χώρες και κυρίως από χώρες που υφίστανται οικονομική κρίση.

Στις διαλέξεις και συζητήσεις προεδρεύουν και συμμετέχουν γνωστοί επιστήμονες και ειδικοί. Στην πρωινή συνεδρία της 7/2, οι Καθηγητές Γ. Χριστοδούλου, Χ. Ιεροδιακόνου, Ν. Χριστοδούλου και οι D. Lecic-Tosevski, M. Kulygina, P. Gokalp και V Krasnov συζητούν για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην Αν. Ευρώπη και στα Βαλκάνια, ενώ οι Καθηγητές Ι. Γκιουζέπας και Ι. Νηματούδης εξετάζουν τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Στην απογευματινή συνεδρία της 7/2, ο Καθηγητής Οικονομικών Κ. Λαπαβίτσας από το Λονδίνο, οι Καθηγητές Ι. Νηματούδης, Σ. Στυλιανίδης, Ι. Σακέλλης, ο A. Barbato από την Ιταλία, ο R. Guinea από την Ισπανία, ο M. Xavier από την Πορτογαλία, ο Ν. Κανάκης από τους «Ιατρούς του Κόσμου» και ο Δημοσιογράφος Σ. Κούλογλου προσεγγίζουν πολύπλευρα το θέμα.

Επειδή η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην κοινωνία και στη ψυχική υγεία δεν περιορίζεται στο χώρο της ψυχιατρικής, αλλά εμφανίζει ευρύτερο ενδιαφέρον, οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να καταβάλει κόστος συμμετοχής.

 

ΠΗΓΗ: egnatiapost.gr

 ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο για ειδικούς ψυχικής υγείας

Της Association Internationale Interactions de la Psychanalyse

(Διεθνής Ένωση Αλληλεπιδράσεις της Ψυχανάλυσης)

Εκπρόσωπος στην Ελλάδα: Δανιέλλα Αγγελή, Κλινική Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας

UFR Rennes II, Laboratoire de « Recherches en Psychopathologie » EA 4050

UFR Paris VIII, Laboratoire Logiques Contemporaines de la Philosophie EA 4008

Συνδιοργανωτής: Παναγιώτης Κωστάρας,, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής-Ψυχοτραυματολόγος

Καλεσμένοι ομιλητές:

Θανάσης Καράβατος,ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ

Χαρά Καραμανωλάκη, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια

Βασίλης Δημόπουλος, Ψυχίατρος,Ψυχαναλυτής

Μαρίνα Φραγκιαδάκη, Ψυχαναλύτρια

Γιώργος Σταθόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος

Παναγιώτης Κωστάρας, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

κ.α.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τις μορφές της αυθεντίας όπως αυτές μπορούν να παρουσιαστούν στα κλινικά πεδία της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης, με παραδείγματα παρμένα μέσα από την ιστορία αυτών των τριών κλάδων. Θα παρουσιαστούν μορφές, πρακτικές και περιστατικά αυθεντιών με τις επιπτώσεις τους στο θεραπευτικό και αναλυτικό πεδίο. Θα συζητηθούν τα αίτια αυτών των τοποθετήσεων, αίτια που αφορούν την εποχή, τις συνθέσεις των κοινωνικών συσχετίσεων, τους υποδοχείς της όποιας αυθεντίας, την παιδεία και τις επιρροές των δραστών αυθεντίας και τις ασυνείδητες τοποθετήσεις τους.

Το σεμιναριο θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος), μία φορά τον μήνα. Θα ξεκινά στις 8.30μμ στις εξής ημερομηνίες:
28 Φεβρουαρίου, 31 Μαρτίου, 28 Απριλίου, 26 Μαΐου, 30 Ιουνίου 2014.  

Προσέλευση ΜΟΝΟ με δήλωση συμμετοχής και αποστολή σύντομου βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  τηλ: 210-7256674 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 213-0230136

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΠΗΓΗ: psychografimata.com

Η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα "Franco Basaglia" και το 1ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αυλώνα συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Ψυχο...μαθήματα: Μιλάμε και μαθαίνουμε πώς να είμαστε και να νιώθουμε καλά ακόμα και στα δύσκολα". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 17.30 - 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αυλώνα.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 
 
«Ψυχο… μαθήματα: Μιλάμε και μαθαίνουμε: Πώς να είμαστε και να νιώθουμε καλά ακόμα και στα δύσκολα…»
 
- Καλωσόρισμα
Λέκκας Ανδρέας, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα
 
- «Ψυχομάθημα 1ο: Υπηρεσίες Κοινωνικού χαρακτήρα-Εθελοντισμός Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνας»
Λέκκας Ανδρέας, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα
 
- «Ψυχομάθημα 2ο: Κέντρο Ημέρας - υπηρεσίες»
Δημήτρης Γαλάνης, Κοινωνικός Λειτουργός, Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα “Franco Basaglia”, ΕΠΑΨΥ
 
- «Ψυχομάθημα 3ο: οικονομική κρίση και ψυχική υγεία. Πώς μας επηρεάζει; Πώς τη διαχειριζόμαστε;»
Ίλια Χατζή, Ψυχολόγος MSc, Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα “Franco Basaglia”, ΕΠΑΨΥ
 
- «Ψυχομάθημα 4ο : οικονομική κρίση και διαταραχές διάθεσης »
Καλομοίρα Μάρκου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Οικοτροφείου Πεντέλης, ΕΠΑΨΥ
 
 - «Ψυχομάθημα 5ο : οι μαθητές μιλούν και ρωτούν »
Τσενέ Νάντια, Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Αυλώνας, μαθητές 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Αυλώνας
 
 - Ελεύθερη συζήτηση
 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Ν. Βοιωτίας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) και ο Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Οι εικαστικές τέχνες αρωγοί στην εκπαίδευση και την ψυχική υγεία" . Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος", στην Κρύα Λιβαδειάς.

Για να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας, πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook