Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η άσκηση ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων».

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και με τη λήξη της θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (ΕΕΨΥΝΠ) σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική και την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» διοργανώνουν την Εκπαιδευτική Διημερίδα «Τι συμβαίνει με τα παιδιά μας; Αναπτυξιακά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σκοπός της διημερίδας είναι η παρουσίαση και συζήτηση των πιο συχνών και σημαντικών προβλημάτων ψυχικής υγείας που παρουσιάζονται στα παιδιά σχολικής ηλικίας με βάση τους παρακάτω άξονες:

  • Πώς αναγνωρίζω το πρόβλημα;
  • Τι μπορεί να το προκαλεί;
  • Πώς μπορεί να υποστηριχθεί το παιδί και η οικογένειά του;

Η διημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες στους τομείς της αγωγής και της υγείας του παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Εταιρία Νόσου ALZHEIMER και συγγενών διαταραχών σε συνδιοργάνωση με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα με θέμα "Μνήμη & Άνοια, Πρόληψη και Αντιμετώπιση", το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Μήλου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα "Στρες και Ψυχοσωματική Υγεία", το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.30.

Το Κέντρο Ημέρας “Βαβέλ” –μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες– οργανώνει Σεμινάριο Εισαγωγής στην Εθνοψυχιατρική και Κλινικής Εθνοψυχιατρικής. Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2014. Εισηγητής θα είναι ο κ. Μιχάλης Πέτρου, κλινικός ψυχολόγος – ψυχαναλυτής και εθνολόγος.

Για να ενημερωθείτε για το Σεμινάριο Εισαγωγής στην Εθνοψυχιατρική, πατήστε εδώ και για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, εδώ.

Για να ενημερωθείτε για το Σεμινάριο Κλινικής Εθνοψυχιατρικής, πατήστε εδώ και για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook