Στην υποκατηγορία αυτή, ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των κοινωνικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τις τελευταίες ειδήσεις από το χώρο της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που μπορεί να αφορούν επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς ή λήπτες υπηρεσιών.

Τελευταία νέα

δωρεάν-μαστογραφία-και-τεστ-παπ-σε-ανασφάλιστες-γυναίκεςΟ Δήμος Παλλήνης ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου « Άγιοι Ανάργυροι», παρέχει την δυνατότητα σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Παλλήνης εξασφάλισε ένα ακόμη πολύτιμο ραντεβού για γυναίκες άπορες και ανασφάλιστες την Πέμπτη21 Νοεμβρίου 2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που είναι ηλικίας 40 έως 69 χρόνων .

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου (Φειδιππίδου 22β) Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, τηλέφωνα : 210-6600821-22 & 24 ή στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης Υψηλάντου 3, τηλέφωνο: 210-6668888.

 

ΠΗΓΗ: SOCIALPOLICY.GR

 

Από την Τρίτη το πρωί θα δέχεται την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο το Taxisnet.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Όσοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση , θα μπορούν απο την Τρίτη να προσέρχονται στα ΚΕΠ.

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, πατήστε εδώ.

 

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Για να διαβάσετε τη διευκρινιστική εγκύκλιο χορήγησης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013, πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας, το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ και η Παιδοψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στην ελληνική πραγματικότητα: προκλήσεις και προτεινόμενες εφαρμογές". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού".

Για να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας, πατήστε εδώ.

H Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα, Αμφιθέατρο Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Γουδή, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Θα παρουσιαστούν προγράμματα απ' όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όλους σχεδόν τους τύπους δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συμμετέχουν σχολεία κι άλλοι φορείς από πολλές περιφέρειες της χώρας. Η ημερίδα αφορά εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές και γονείς μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Δεν απαιτείται προεγγραφή. Θα δοθεί βεβαίωση. Η είσοδος ελεύθερη για τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΠΕΕΠ. Συμμετοχή 5€ για τους υπόλοιπους.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 697-8042337

Για να δείτε το πρόγραμμα των εισηγήσεων, πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινωνική Υπηρεσία Τελευταία νέα

Δείτε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

Βρείτε μας στο Facebook